Universiteit van Amsterdam

Gepubliceerd op 5 september 2008

UvA Graduate School of Law en Columbia University School of Law bundelen expertise

Gepubliceerd op 5 september 2008

De Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit van Amsterdam (UvA) en Columbia School of Law van Columbia University (New York) hebben een gezamenlijke Master of Laws (LLM) ontwikkeld: International Criminal Law. Het internationaal strafrecht is grotendeels een synthese van continentale en common law-visies op het strafrecht: studenten die de master International Criminal Law volgen, worden vertrouwd gemaakt met beide visies. Gezamenlijk studeren zij het eerste semester in New York en het tweede in Amsterdam.

Behalve een rechtsvergelijkende en rechtstheoretische component omvat het programma vakken over internationaal straf- en strafprocesrecht, genocide, oorlogsjurisprudentie. Ook volgen de studenten een workshop over vervolging van internationale misdrijven in praktijk, waarbij bezoeken worden gebracht aan het Joegoslavië-tribunaal en het Internationaal Strafhof in Den Haag, en doen zij een stage.

Naast colleges en seminars van gerenommeerde hoogleraren van Columbia Law School en de UvA, onder wie prof. George Fletcher, prof. mr. Göran Sluiter en prof. mr. Harmen van der Wilt, worden gastcolleges gegeven door toonaangevende juristen uit het veld.

De bundeling van expertise van beide law schools op het gebied van het internationaal strafrecht in een gezamenlijk masterprogramma is uniek in de wereld. Voor de studenten die deze master volgen betekent het een uitzonderlijke mogelijkheid om zich te scholen in het internationaal strafrecht en een bijdrage te leveren aan dit zo sterk in ontwikkeling zijnde rechtsgebied.

De master is selectief toegankelijk; in de selectieprocedure spelen vooral toetsing van de cijferlijst en motivatie een rol. De eerste lichting studenten is in september 2008 begonnen aan het programma. Bron: UvA Persvoorlichting