Politie Noord-Holland-Noord

Bewoner overmeestert inbreker

Grootebroek, 05-09-2008 o Vanmorgen om 06.15 uur kreeg de bewoner van een huis aan de Habijt de schrik van zijn leven. Toen hij naar beneden ging om naar zijn werk te gaan stond er een vreemde man bij de keukentafel die bleek te hebben ingebroken.

De verdachte, een 29-jarige man uit Grootebroek, rende hem voorbij in de richting van de voordeur. Daar ontstond een schermutseling die eindigde in de voortuin. De bewoner en zijn vrouw hielden de inbreker onder controle terwijl de dochter des huizes onmiddellijk de politie belde en ook een buurman assistentie verleende.

Spullen stonden klaar

De politie nam de inbreker over. Hij bleek binnen te zijn gekomen via een raam boven de achterdeur dat op een kier had gestaan. Buiten de woning lagen diverse spullen die de inbreker klaar had gelegd om mee te nemen. Dat waren ondermeer een laptop, een spelcomputer en een fotocamera.

In dezelfde straat zijn vannacht ook een fiets en een krat bier gestolen uit een garage waarvan het slot geforceerd was. De verdachte is een bekende van de politie en hij is in verzekering gesteld in verband met een nader onderzoek.