AutoRai

SEAT Leon 2.0 TSI FR nu nog aantrekkelijker geprijsd

(9/5/2008)
SEAT heeft de prijs van de sportieve SEAT Leon 2.0 TSI FR per direct flink aangescherpt. Dankzij een voordeel van 1.300 euro is de Leon 2.0 TSI FR met zijn 200 pk sterke direct ingespoten turbo benzinemotor nu al leverbaar vanaf 28.995 euro. De prijs van de 170 pk sterke Leon 2.0 TDI FR is ongewijzigd gebleven.

Waar de Leon Cupra binnen de SEAT Leon modelreeks het absolute topmodel is, zowel wat betreft prestaties als uitrusting, bouwen de succesvolle FR-uitvoeringen het sportieve karakter van de Leon verder uit. Voor de benzine-uitvoering van de Leon FR geldt dat nu helemaal, omdat SEAT de 2.0 TSI FR met onmiddellijke ingang met een extra scherpe vanafprijs op de prijslijst heeft gezet.

SEAT levert de Leon FR in twee snelle varianten: de Leon 2.0 TDI FR met een 170 pk sterke turbodiesel en een koppel van maar liefst 350 Newtonmeter, en de 2.0 TSI FR benzinevariant. Deze laatste is voorzien van de beresterke 2.0-liter TSI turbo benzinemotor met 200 pk en een koppel van 280 Nm dat dankzij de turbotechnologie in een breed toerengebied (van 1.800 tot 5.000 toeren) beschikbaar is. Daarmee zet de Leon 2.0 TSI FR zeer rappe prestaties neer. De sprint vanuit stilstand naar 100 km/u volbrengt hij bijvoorbeeld in slechts 7,3 seconden, terwijl de topsnelheid bijna 230 km/u per bedraagt. Standaard is deze FR-uitvoering gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak, maar optioneel is de Leon 2.0 TSI FR ook leverbaar met de moderne DSG-transmissie.

Complete en sportieve uitrusting
Niet alleen wat prestaties betreft laat de Leon FR het hart van sportief ingestelde autoliefhebbers sneller kloppen, ook de uitrusting laat weinig te wensen over en laat er geen twijfel over bestaan waar het de Leon FR om te doen is. Zo onderscheidt het FR exterieur zich ten opzichte van de overige Leon-uitvoeringen door een verlaagd sportonderstel, 17â sportvelgen, een verchroomde dubbele uitlaatpijp, kenmerkende bumpers in de kleur van de carrosserie, het FR-logo op de achterklep en zilverkleurige spiegels. In het interieur van de SEAT Leon FR zorgen het met geperforeerd leder beklede stuurwiel en de sportstoelen met FR bekleding en logoâs voor een zeer sportieve ambiance. Daarnaast benadrukken de speciale wijzerplaten en de versnellingspook met verchroomde ringen en het FR-logo de sportieve stijl van de SEAT Leon FR.

Dankzij een voordeel van ⬠1.500,- is de SEAT Leon 2.0 TSI FR per direct leverbaar vanaf ⬠28.995,- (voorheen ⬠30.295,-). De prijs van de 170 pk sterke Leon 2.0 TDI FR is ongewijzigd gebleven, waarmee deze dieseluitvoering van de Leon FR met een vanaf prijs van ⬠32.050,- in de prijslijst staat.