KNHS


IJsbrand Chardon stuurt naar tweede plaats
5 september 2008

Beesd (KNHS) Ijsbrand Chardon heeft op het Wereldkampioenschap voor vierspannen vanmiddag een goede score neergezet in de dressuur, het eerste onderdeel van dit kampioenschap. Met 36.22 komt de Nederlandse kopman op een voorlopige tweede plaats achter de Amerikaan Chester Weber die 32.13 scoorde.

Met ingehouden adem volgde het publiek vanmiddag de verrichtingen van drievoudig Wereldkampioen Ijsbrand Chardon tijdens zijn dressuurproef van het WK Vierspannen in Beesd. Ondanks het feit dat het linkervoorpaard Isovlas Paginini af en toe afgeleid was door het publiek, was Chardon tevreden met zijn proef: Het span liep heel fijn en voor mijn gevoel had ik de dressuur kunnen winnen. Ook juryvoorzitter Franz Vetter uit Duitsland was te spreken over Chardons proef: Chardon reed een aantal overgangen uit het boekje, beter dan Chester Weber gisteren, maar daarentegen was de aanleuning van Chardons paarden niet constant.

Chardon verliet met een score van 36,22 punten de piste in Beesd en staat met nog 15 deelnemers te gaan op de tweede plaats. Teamlid Koos de Ronde bezet momenteel de zesde plaats, nipt voor Theo Timmerman die vanmorgen als individueel deelnemer voor Nederland een prachtige proef neerzette waarbij vooral het rechtervoorpaard de show steelde. Herman ter Harmsel staat met 51.46 op een voorlopige twaalfde plaats, Mark Weusthof 17e.

Chardon, de Ronde en Weusthof maken deel uit van het Nederlandse team dat zich met deze scores ook in een goede uitgangspositie heeft gereden in de jacht naar goud.
Vanmiddag komen de laatste deelnemers in de baan voor hun dressuurproef, morgen wordt de spectaculaire marathon verreden waarna zondag in de vaardigheidsproef duidelijk wordt wie zich wereldkampioen mag noemen.

Alle uitslagen zijn te vinden op www.wkvierspannen.nl