Politie Limburg-Zuid

Politie Limburg Zuid beloont jongere weer met helm

Resultaat quiz helmproject Mind your head(TM)

De vierde en laatste helm van het helmproject Mind your head(TM) van de politie Limburg-Zuid is uitgereikt. Korpschef Gery Veldhuis reikte vrijdagmiddag 5 september in het regiobureau de helm uit. Dit helmproject is door het Verkeershandhavingsteam van de politie eind augustus 2006 opgestart. Het project geeft voorlichting aan middelbare scholieren over de gevaren van het rijden zonder helm. Jongeren die meededen met de kwis, konden een Arai-helm winnen. Het project is afgesloten met deze laatste helmwinnaar.

Deze helm is gewonnen door Renske Jongen uit Landgraaf. Zij werd gekozen uit een aantal inzendingen van jongeren uit Zuid-Limburg. Zij is de vierde van de winnaars in het twee jaar durende helmproject van de politie die een schitterende helm kreeg aangeboden, gesponsord door Hoco Parts BV in Barneveld.

Het helm-project Mind your head(TM) is ontwikkeld door het Verkeershandhavingsteam en bestemd voor jongeren die beginnend bromfietser zijn, maar ook toekomstig automobilist. Het project is in de hele provincie Limburg door de politie uitgezet op alle scholen voor voortgezet onderwijs en wordt door het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) ondersteund. Om de aandacht van de jeugd te vangen en interesse voor de boodschap te wekken, werd een CD-rom ontwikkeld waarop onder andere met een quiz een helm te winnen is. Het CBR geeft deze CD-rom twee jaar lang uit aan elke jongere die slaagde voor het bromfietscertifikaat en ieder halfjaar werd een nieuwe helmwinnaar aangewezen.

Renske is vrijdagmiddag 5 september met haar familie ontvangen in het regiobureau in Maastricht om de prijs in ontvangst te nemen. Korpschef Veldhuis overhandigde de gloednieuwe helm die gesponsord werd door Hoco Parts in Barneveld, officieel distributeur in Nederland van de Arai-helmen. De heer David O'Neil van Hoco Parts sponsorde acht helmen die de komende twee jaar in de politieregio's Limburg-Noord en - Zuid in het helmproject door jongeren konden worden gewonnen. Hij motiveert zijn donatie als motorrijder en vanuit de wetenschap dat motorrijders erg kwetsbaar zijn en het dus zeer belangrijk een goede helm te dragen.

Woordvoering hierover doet Nelleke Padmos, te bereiken via persvoorlichting va het Korps Limburg-Noord.


05-09-2008, Maastricht