Politie Gelderland-Zuid

Aanhouding na aanrijding

Nijmegen , 05-09-2008 o Donderdagavond rond 18.00 uur werden politieagenten naar het Takenhofplein gestuurd. Daar had zojuist een aanrijding plaatsgevonden tussen een bromfiets en een auto.

Een 24-jarige automobiliste uit Nijmegen reed vanaf het Takenhofplein bij groen licht de Wijchenseweg op. Op dat moment kwam van links een bromfietser met daarop twee jongens. De bestuurder van de bromfiets, een 17-jarige Nijmegenaar, negeerde daarbij het rode verkeerslicht en klapte daardoor op de flank van de auto. Zowel de bestuurder van de bromfiets als zijn passagier probeerde direct na de aanrijding de plek van het ongeval te verlaten.

Een agent in burger was getuige van het ongeval en ging de jongens direct achterna. Ondertussen waarschuwde hij de ambulancedienst en riep hij de hulp in van andere politie-eenheden. De 17-jarige bromfietser liep door de aanrijding diverse verwondingen op. Hij werd overgebracht naar het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis.

Aanhouding

Bij een onderzoek aan de bromfiets bleek dat het slot van de bromfiets geforceerd was. Ook was de bromfiets niet voorzien van een kentekenplaat. Omdat de agenten het vermoeden hadden dat de bromfiets gestolen was werd de bijrijder, een 14-jarige jongen uit Nijmegen, aangehouden op verdenking van diefstal en/of heling.

Uit verder onderzoek is gebleken dat de bromfiets gestolen is. De bijrijder zit op dit moment nog vast. De 17-jarige jongen zal zich, nadat hij uit het ziekenhuis ontslagen wordt, op het politiebureau moeten melden. De politie onderzoekt de zaak verder.

(10)

Laatst gewijzigd 05-09-2008 14:38 | © Regio Gelderland-Zuid |