Vlaamse Overheid

september opnieuw open

Asse: kruispunt Stationsstraat en ringweg 5 september opnieuw open

Vlaamse overheid

donderdag 4 september 2008

Op vrijdag 5 september wordt om negen uur 's morgens het kruispunt van de Stationsstraat en de nieuwe ringweg in Asse opnieuw opengesteld voor alle verkeer. Alle wegomleidingen worden dan opgeheven. De werkzaamheden op de Brusselsesteenweg (N9) tussen het station en Vaal zullen volgens de huidige planning nog tot de tweede week van oktober duren. Dat meldt Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant.

Er moesten aan het kruispunt van de Stationsstraat en de ringweg extra aanpassingen uitgevoerd worden om de bocht van de Stationsstraat naar Brussel haalbaar te maken voor het zware vrachtverkeer. Die aanpassingen hebben drie weken in beslag genomen.

Ondertussen zal het verkeer op de Brusselsesteenweg (N9) tussen het station en Vaal nog tot de tweede helft van oktober in de beide rijrichtingen gebruik kunnen maken van versmalde rijstroken. De werkzaamheden zullen langer duren dan eerder was aangekondigd omdat TMVW meer tijd nodig heeft voor het vernieuwen van waterleidingen onder de parkeerstrook en het fietspad.

De aanleg van het eerste stuk van de ring rond Asse is gestart in augustus 2007. Nadat in maart 2008 de Assesteenweg en de rotonde aan de Huinegem al in gebruik genomen werden, werd de ring aangelegd tot voor het station.

Voor meer persinformatie kunt u terecht bij:

Ir. Eva Van den Bossche, Agentschap Infrastructuur, Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant
Tel: 02 257 23 00
Fax: 02 257 23 80
Email: wegen.vlaamsbrabant@vlaanderen.be