BOVAG

05-09-2008
Geert Vermeer stopt als voorzitter van BOVAG Autodealers

Na exact twee termijnen van drie jaar zal Geert Vermeer op het BOVAG Dealercongres van 10 maart 2009 de functie van voorzitter van BOVAG Autodealers neerleggen.Geert Vermeer is op 11 maart 2003 benoemd tot voorzitter van de toenmalige Nederlandse Dealer Associatie (NDA). Daarvoor was Geert Vermeer al 3 jaar lid van het NDA-bestuur.

Onder leiding van Geert Vermeer is de nieuwe structuur van de NDA verder uitgewerkt en is de wijziging naar BOVAG Autodealers gerealiseerd.

Geert Vermeer heeft vooral het belang van de retail binnen de autobranche op de kaart gezet. Bekende uitspraken van hem zijn: Retailen is een vak apart en De dealer is niet het sluitstuk van de fabrikant, maar het voorportaal van de gehele branche.

Van 2003 tot en met 2006 was Geert Vermeer tevens vice-voorzitter van BOVAG en aan het eind van die periode heeft hij enige tijd de taken van de in 2006 overleden Bondsvoorzitter Jack Schueler waargenomen.

Geert Vermeer gaat zich rustig beraden over de periode na 10 maart 2009. Er is binnen de automotive nog genoeg te doen, maar op de eerste plaats streef ik straks naar meer flexibiliteit in mijn agenda. Ik heb het als een voorrecht ervaren om zes jaar voorzitter te zijn van de autodealers, maar in totaliteit zit ik dan bijna 10 jaar in het bestuur van de autodealers en dat is een hele tijd. Eventueel ben ik straks nog beschikbaar voor individuele bestuursadvisering of een commissariaat, maar alleen zeer selectief. Gelukkig heb ik de tijd om alle opties rustig te bekijken. Voorlopig ben ik de komende maanden nog voorzitter van de autodealers en daar is genoeg te doen, aldus Vermeer.

Naast het voorzitterschap van BOVAG Autodealers is Geert Vermeer commissaris bij Auto Recycling Nederland (ARN) en is hij voorzitter van het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD) in Den Haag.

Het bestuur van BOVAG Autodealers beraadt zich thans over de opvolging van Vermeer.
Bron: Persbericht BOVAG
Datum: 05-09-2008