Prinsjesdagsite live

Binnenkort is het Prinsjesdag. Die dag worden de plannen van het kabinet voor het komende jaar bekendgemaakt. Op de website www.prinsjesdag2008.nl is alles te vinden over Prinsjesdag en de voorbereidingen daartoe.

De Prinsjesdagwebsite is een site van de rijksoverheid. Bekijk hier de route van de Gouden Koets, doe de begrotingsquiz of bekijk foto's van voorgaande jaren. Ook is er op de site achtergrondinformatie te vinden over de totstandkoming van de troonrede, de setting in de Ridderzaal en de geschiedenis van Prinsjesdag. En er zijn video's te zien van de aanloop tot Prinsjesdag.

In het onderdeel 'Prinsjesdag van...' vertellen bekende Nederlanders als Jochem van Gelder, Marc de Hond en boer-zoekt-vrouw Henk Verdegaal over wat Prinsjesdag voor hen betekent. En wat hun verwachtingen zijn ten aanzien van de plannen van het kabinet. Voor hen als ouder, als gehandicapte of als boer.

Op Prinsjesdag, 16 september, om 15.15 uur is er nog veel meer informatie te vinden op deze website. In het onderdeel 'Effect op u' staan de plannen van het kabinet op een rijtje. Bijvoorbeeld voor ouders, gehandicapten, boeren en tuinders, ondernemers of ouderen. En voor doelgroepen als consumenten en automobilisten.

Ook de belangrijkste informatie uit de Miljoenennota en de rijksbegroting is vanaf Prinsjesdag te vinden op deze site. En natuurlijk staan de cijfers op een rijtje: de rijksuitgaven en rijksinkomsten, en ook de uitgaven per departement.

Meer informatie:

www.prinsjesdag2008.nl

Categorieën: Bestuur, Financiën, Overig

Bron: Ministerie van Financiën