Politie Noord- en Oost Gelderland

Tweetal verdacht van 12 woninginbraken

Apeldoorn, 05-09-2008 o Twee Apeldoorners van 18 en 20 jaar oud, worden verdacht van meerdere misdrijven, waaronder 12 woninginbraken, diefstal, heling en verduistering van een drietal bromfietsen en één winkeldiefstal.
Behalve de winkeldiefstal die in Twello plaats vond, pleegden de mannen de inbraken en diefstallen op uiteenlopende locaties in Apeldoorn, waaronder woningen aan de Venkelstraat, Beeldhouwershoeve, De Terassen, Gentiaanstraat, Houtsingel, Fahrenheidstraat en Morellenlaan.

De buit gemaakte goederen, waaronder sieraden, geld, laptops, LCD-toestellen en een digitale camera werden doorverkocht en kon door de politie behalve twee bromfietsen niet meer worden achterhaald.

Regenpijp
De meeste inbraken vonden overdag bij daglicht plaats. Opvallend is, dat de verdachten kans zagen om bij enkele woningen via de regenpijp en openstaand slaapkamerraam naar binnen te klimmen. In andere gevallen werd de toegang verkregen door een ruit te vernielen of glaslaten te verwijderen.

Het tweetal kon enkele weken geleden dankzij een goed opgegeven signalement - kort na de melding van een poging tot inbraak in een woning aan de Salomonszegel, door de politie op de Sluisoordlaan worden aangehouden.
Een van hen had inbrekersgereedschap bij zich. Beiden bleken voor te komen op de lijst van veelplegers en werden voor nader onderzoek ingesloten. De politie heeft het onderzoek afgesloten. De beide verdachten zitten in afwachting van hun rechtszaak, in voorarrest.