KNV verwacht investeringen na presentatie rapport Randstad 2040

05/09/2008 15:32

Koninklijk Nederlands Vervoer

Den Haag, 5 september 2008. Koninklijk Nederlands Vervoer, de werkgeversorganisatie voor het personen- en goederenvervoer, is voorzichtig positief over de toekomstvisie voor de Randstad die vanmiddag in het Kabinet behandeld wordt.

KNV is blij dat het kabinet oog heeft voor de positie van de Randstad en de daarbij behorende toekomstige bereikbaarheid. Het kabinet geeft met deze visie duidelijk aan dat er in de toekomst geïnvesteerd moet worden in zowel het OV als de aanleg van spoor en wegen".

Een ander positief punt ziet KNV in de aandacht voor goede internationale verbindingen als de A4 richting België en de A15 richting Duitsland. Voor een optimale verbinding is het echter noodzakelijk dat beide wegen volledig worden doorgetrokken. "De A4 stopt niet bij Rotterdam en de A15 niet bij Nijmegen", aldus KNV directeur Ad Toet.

De KNV wil dat het kabinet zo snel mogelijk begint met concrete investeringen die invulling geven aan dit visiedocument. Er ligt nu wederom een rapport met mooie plannen, maar het is nu ook echt de hoogste tijd om te stoppen met schrijven en aan de slag te gaan. Het verkeer in de Randstad loopt nu al iedere dag volledig vast en ook het OV zit tijdens de spitsuren overvol. KNV vreest dat als we nu niet beginnen met investeren, de Langetermijnvisie 2040 altijd een visie zal blijven. Met dit document in het achterhoofd verwacht de vervoersorganisatie dan ook dat het kabinet voor volgend jaar meer geld beschikbaar stelt voor verbetering van het OV en de infrastructuur.