Senternovem


05-09-2008 | Wijziging uurloonberekening WBSO in 2009

Met ingang van 2009 wijzigt de berekening van het S&O-uurloon van medewerkers die speur- en ontwikkelingswerk (S&O) verrichten. Het S&O-uurloon is bepalend voor de hoogte van de
S&O-afdrachtvermindering. Het koninklijk besluit over de ingangsdatum van de nieuwe berekeningswijze is op 1 september jl. in het Staatsblad gepubliceerd.

Bedrijven die in 2009 gebruik willen maken van de WBSO berekenen bij het invullen van hun aanvraag zelf geen gemiddeld uurloon meer voor de medewerkers die het speur- en ontwikkelingswerk (S&O) gaan uitvoeren. SenterNovem berekent dit S&O-uurloon op basis van de aangiften loonheffingen bij de Belastingdienst. Het enige dat bedrijven moeten doen om de berekening voor 2009 door SenterNovem mogelijk te maken, is het doorgeven van de burgerservicenummers (BSN's) van de medewerkers die in 2007 speur- en ontwikkelingswerk hebben verricht. Dit kan eenvoudig via Internet.

Op basis van de aangeleverde BSN's verstrekt het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV) het fiscale loon en de verloonde uren van deze S&O-medewerkers aan SenterNovem. Deze wijziging is niet van belang voor zelfstandigen zonder werknemers en bedrijven die in 2007 geen gebruik hebben gemaakt van de WBSO. Voor deze bedrijven geldt vast gemiddeld uurloon (forfait) en zij hoeven dus geen BSN's aan SenterNovem door te geven.

Meer informatie over het doorgeven van BSN's en de uurloonberekening vindt u in de linkermenubalk onder eMededelen. De volledige tekst van het koninklijk besluit kunt u hieronder downloaden.

Downloads

Koninklijk Besluit berekening S&O-uurloon 2009