Wethouder Verkeer en Milieu rijdt eerste rit in Leidse biogasbus

05/09/2008 16:27

De Schepper Campagnes

Persbericht

5 september 2008

Wethouder Verkeer en Milieu rijdt eerste rit

Eerste Leidse personenbus op zuiver biogas

Vandaag heeft wethouder Verkeer en Milieu van Leiden, de heer John Steegh, op bijzondere wijze de eerste personenbus op zuiver biogas onthult: de Groengasbus. Deze bus met opvallende bestickering is er gekomen op initiatief van Groen Vervoer, Stadsparkeerplan Leiden en Stichting DOEN.

De Groengasbus is de eerste bus in Leiden die op 100% zuiver biogas rijdt. Door de inzet van groengas, dat gewonnen wordt uit afvalgas van de rioolzuivering, wordt tegen lage kosten bijgedragen aan een beter milieu.

De bus wordt geleverd door Groen Vervoer, bekend van de 'groene taxi', de milieuvriendelijke taxidienst in en rondom Leiden. Groen Vervoer is vijf jaar geleden opgericht om duurzaam transport te leveren en te stimuleren.

'Zo groen als gas'

Stichting DOEN ondersteunt Groen Vervoer uit de bijdrage van de Nationale Postcode Loterij; eerst bij de uitbreiding van de groene taxi, nu bij de groengasbus en de ontwikkeling van een biogastankstation in Leiden.

Nina Tellegen, Directeur Stichting DOEN, over Groen Vervoer:

"Groen Vervoer laat met de groengasbus en het biogastankstation zien wat de potentie is van groengas. Ik hoop dat deze initiatieven meer navolging krijgen, omdat de betrokken partijen hiermee een concrete en duurzame oplossing bieden voor het klimaatprobleem."

Het groengas wordt nu nog ingekocht bij BioGast, die dit gas uit rioolslib van de zuivering in Beverwijk maakt. Op den duur zal het gas gewonnen worden uit Leids rioolslib. BioGast wordt ook ondersteund door Stichting DOEN.

Uitbreiding bussen

Vanaf vandaag maakt de Groengasbus vast onderdeel uit van de tien bussen die in dienst van Stadsparkeerplan Leiden rijden. Stadsparkeerplan vervoert personen vanaf verschillende parkeerplaatsen in gratis pendelbussen van en naar het stadscentrum van Leiden.

Een foto van de groengasbus is rechtenvrij beschikbaar op www.anp-photo.com

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.nl) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.doen.nl/groenvervoer