Gemeente Achtkarspelen


Onderzoek risicocommunicatie

De gemeenten Achtkarspelen en Dongeradeel voeren in samenwerking met brandweer Fryslân een onderzoek uit naar de beleving van veiligheidsrisico's. Dit onderzoek onder de inwoners van Kootstertille, Surhuisterveen en Dokkum maakt deel uit van een breed risicocommunicatietraject. Met de resultaten van het onderzoek kunnen de Friese gemeenten en de brandweer de voorlichting over omgevingsrisico's beter op uw behoefte afstemmen.

Enquête
U kunt deelnemen aan het onderzoek door de enquête in te vullen. Het invullen van de enquête duurt ongeveer 15 minuten.

Anoniem
De enquête is ontwikkeld door de Universiteit Twente en wordt in geheel Nederland gebruikt. Uiteraard worden uw gegevens anoniem verwerkt.

Spelcomputer
De gemeenten verloten een Nintendo Wii onder de inzenders van de enquête uit de eigen gemeente. Als u voor de spelcomputer in aanmerking wilt komen, kunt op het laatste enquêteblad uw persoonlijke gegevens invullen. Deze worden bij binnenkomst meteen gescheiden van de vragenlijst, zodat de enquête anoniem blijft.

Voorlichtingsbijeenkomst
Op het laatste enquêteblad kunt u ook aangeven of u de voorlichtingsbijeenkomst over de omgevingsrisico's in uw gemeente bij wilt wonen. De gemeente zal dan samen met de brandweer meer informatie hierover geven. We verwachten dat dit komend najaar gebeurt. U krijgt daar ruim van tevoren nader bericht over.

Publicatie
De resultaten van het onderzoek worden in het najaar van 2008 op de gemeentepagina en in de regionale kranten gepubliceerd.

Contact
Als u nog vragen hebt over dit onderzoek, neem dan contact op met Evalien de Jonge van Brandweer Fryslân, telefoon (058) 299 66 69 of email e.dejonge@brandweerfryslan.nl.

Bij voorbaat dank voor uw medewerking.

Klik hier om direct naar de enquête te gaan.