Gemeente Brummen


Wat vindt u van het concept-Waterplan?

(Oorspronkelijke publicatie datum: 05-09-2008)

Vanaf donderdag 4 september ligt het concept-Waterplan voor iedereen ter inzage in het gemeentehuis in Brummen. Tot en met 16 oktober 2008 kunt u uw reactie geven op de visie die de gemeente Brummen samen met Waterschap Veluwe over water in onze gemeente heeft geformuleerd. Eind december neemt de gemeenteraad, mede op basis van de inspraakreacties, een definitief besluit over dit plan. Op deze website vindt u een speciale projectpagina (klik hier) dat geheel gewijd is aan het waterplan. Hier vindt u het rapport inclusief alle bijlagen.

Wilt u reageren op het plan, dan kunt u schriftelijk of mondeling een zienswijze indienen. Uw zienswijze wordt dan betrokken bij de vaststelling van het definitieve plan. Een schriftelijke zienswijze richt u aan het college van burgemeester en wethouders, postbus 5, 6970 AA in Brummen. Wilt u uw reactie mondeling geven? Neem dan tijdig contact op met de heer M. Bos van de afdeling Ruimte. Hij is bereikbaar via telefoonnummer (0575) 56 82 03 of mailadres r.bos@brummen.nl.

Aanleiding voor het maken van een waterplan zijn de knelpunten en ontwikkelingen, maar ook de kansen op watergebied waar de gemeente Brummen in deze eeuw mee wordt geconfronteerd. Bij het opstellen van het waterplan is uiteraard volop gebruik gemaakt van documenten en besluiten die al zijn vastgesteld. In het waterplan zijn negen ambities opgenomen die vervolgens weer zijn uitgewerkt in een groot aantal maatregelen. Deze beslaan de periode 2008-2027. De eerste concrete maatregelen staan gepland voor 2010.

Meer informatie

Bij het opstellen van dit plan worden gemeente en waterschap ondersteund door het adviesbureau Tauw uit Deventer. Voor meer informatie over het conceptwaterplan kunt u contact opnemen met de heer Bos van de gemeentelijke afdeling Ruimte. Ook vindt u veel informatie op een speciale projectpagina op de gemeentelijke website www.brummen.nl.