AutoRai

Subaru's verpletteren wereldrecords

(9/5/2008)
Een van de mensen die ervoor zorgden dat Subaru meerdere wereldtitels binnenhaalde, was rallyrijder Colin McRae. Afgelopen weekeinde, bijna een jaar na zijn noodlottige helikopterongeluk, werden er ter ere van hem bijzondere records gebroken. En hoe!

In het weekeinde van 30 en 31 augustus brachten in Groot-Brittannië zoân 1.100 Subaru-bestuurders uit heel Europa en een veelvoud aan fans een prachtig saluut aan de legendarische rallyrijder, waarbij twee nieuwe Guinness World Records konden worden genoteerd. Een reusachtig konvooi van Subaru-modellen, met een totale lengte van meer dan 30 mijl (!), reed van McRaeâs woonplaats Lanark in Schotland naar het 300 mijl verderop gelegen Banbury, waar het hoofdkwartier van het Subaru World Rally Team is gevestigd. Voorop reed een van de Subaru-rallywagens waarmee Colin ooit furore maakte, met achter het stuur Colinâs vader Jimmy McRae.

2x Guinness World Record
De volgende dag vormden welgeteld 1.086 Subaruâs op het testcircuit van het Subaru World Rally Team over een lengte van ruim 800 meter de woorden âCOLIN MCRAEâ. Tot nog toe was iets dergelijks nooit gedaan met meer dan driehonderd autoâs en derhalve werd officieel een nieuw wereldrecord gevestigd. Vervolgens ging het konvooi op weg, voorafgegaan door Colin McRaeâs Impreza rallyauto uit 1996, waarmee in dat jaar het tweede wereldkampioenschap voor Subaru werd binnengehaald. Door de creatie van de langste parade autoâs van één automerk werd een tweede wereldrecord gebroken.

Goede doelen
Voorafgaand aan en tijdens de âColin McRae Gatheringâ wist de organisatie ook nog eens 40.000 pond binnen te halen. Dit bedrag zal worden geschonken aan goede doelen die door de McRae-familie werden geselecteerd.