Ingezonden persbericht

HOSTS GOSPELFESTIVAL AMSTERDAM

PERSBERICHT

Op vrijdag 5 en zaterdag 6 september 2008 vindt in de Heineken Music Hall de vijfde editie van het Gospelfestival Amsterdam plaats. Vrijdag 5 en zaterdag 6 september worden door verschillende hosts gepresenteerd.

Vrijdag 5 september: Jetty Mathurin (Hoofdpodium)
Duizendpoot Jetty Mathurin is vrijdag 5 september de host van de openingsavond van het Gospelfestival Amsterdam. De maatschappelijk betrokken cabaretière, presentatrice, actrice en columniste Mathurin toert momenteel met haar laatste onewomanshow genaamd ''Zeven'' langs de Nederlandse zalen. Eind jaren '80 maakte zij een carrièreswitch naar de theater -en televisiewereld. Daarvoor werkte Mathurin als onderwijzeres en logopediste. Op het witte doek is ze o.a. te zien geweest in de succesvolle film ''Madame Jeanette'', in ''Ochtendzwemmers'' en de bekroonde korte film ''You II''.

Jetty Mathurin is ook een veelgevraagde stem en spreekt regelmatig commercials, animatiefilms, bedrijfsfilms in, waaronder de Disneyfilm ''Cars'' en de animatieserie ''De Grote Hummimummi Karaoke Show!''. Met haar stichting Jetty Mathurin zet zij zich in voor diverse goede doelen zowel in Nederland als in Suriname. www.mathurin.net

Zaterdag 6 september: Joanne Telesford (Hoofdpodium)
Joanne Telesford speelt op dit ogenblik de hoofdrol van Kala in de hitmusical "Tarzan". Zij had de hoofdrol van Miss Sherman in "Fame - The Musical". Was Bluette in The Official Tribute To The Blues Brothers" en speelde Sarabi en understudy Shenzi in "The Lion King". Daarnaast dirigeerde Joanne Telesford ook verschillende gospelkoren in Amsterdam en Rotterdam en stond op het podium met The Supremes, Three Degrees en Jocelyn Brown.

Op het Gospelfestival Amsterdam is zij zaterdag 6 september de host van het hoofdpodium en zal zij optreden met het koor The New Musical Mass Choir met o.a. Rene van Kooten (o.a. Aïda en Les Miserables), Casey Francisco (o.a. Beauty & the Beast, Jesus Christ Superstar en Fame), Maaike Widdershoven(o.a. West Side Story, Elisabeth, Sound of Music), Sophia Wezer (o.a. Chicago en The Wizz), Gino Emnes (o.a. Fame, The Lion King, Cats), Ivo Chundro (o.a. Alladin, Fame), Jerrel Houtsnee (o.a. Fame, The Lion King, The Wizz) en Margot Giselle (o.a. Phantom of the Opera, Les Miserables, Cats). (www.musicals.nl)

Zaterdag 6 september: John Hofwijks (BO! Gospel Stage)
John Hofwijks is sinds 2006 jongerenleider in de gemeente Maranatha Ministries te Amsterdam. Deze jongerengroep is een van de snelst groeiende binnen Nederland en opereert onder de namen "Alive" and "Radical Maranatha Youth" (A.R.M.Y). Zijn eigentijdse aanpak wordt door velen als vernieuwend ervaren en maken hem een veelgevraagd jongerenspreker en coach. (www.johnhofwijks.com)

Het Gospelfestival Amsterdam heeft haar wortels in de smeltkroes Amsterdam Zuidoost. Met ruim 80 actieve Nederlandse, Caribische en Afrikaanse kerkgemeenschappen is Amsterdam Zuidoost dé plek bij uitstek voor een gospelfestival. Het tweedaagse evenement wordt georganiseerd door Stichting ZO! Cultuur Zuidoost (www.zocultuur.nl).

Gospelfestival Amsterdam
Datum : vrijdag 5 en zaterdag 6 september 2008
Locatie : Heineken Music Hall, ArenA Boulevard 590
Website : www.gospelfestival.nl

Noot aan de redactie /

Ingezonden persbericht