Ingezonden persbericht


5e Gospelfestival Amsterdam

Heineken Music Hall, 5 & 6 september 2008

KIRK FRANKLIN OP HET GOSPELFESTIVAL AMSTERDAN

PERSBERICHT

Op vrijdag 5 en zaterdag 6 september 2008 vindt in de Heineken Music Hall de vijfde editie van het Gospelfestival Amsterdam plaats. Op vrijdag 5 september staat de multi-platina superster en meervoudig Grammy Award winnaar Kirk Franklin op het podium van de Heineken Music Hall.

De op 26 januari 1970 in Fort Worth (Texas) geboren Kirk Franklin is zonder enige twijfel de absolute gospelsuperster van het ogenblik. Sinds het uitbrengen van zijn eerste album in 1993, "Kirk Franklin & The Family", regent het louter records. Dit album stond in totaal maar liefst 100 weken in de Gospel Charts, maakte vervolgens de overstap naar de R&B Charts en was het eerste gospelalbum in de Amerikaanse muziekgeschiedenis dat platina ging. Zijn tweede album "Kirk Franklin & The Family Christmas" was het eerste album uit het genre dat de nummer 1 positie in de hitlijsten bereikte. Het in 1996 uitgebrachte "Whatcha lookin 4" ging vrijwel direct na het uitbrengen goud.

De carrière Kirk Franklin heeft zich bliksemsnel ontwikkeld maar ging niet geheel over rozen. In de steek gelaten door zijn moeder en nooit zijn vader gekend hebbende werd Franklin opgevoed door zijn tante Gertrude. Zij was het die ervoor zorgde dat Kirk Franklin op zijn vierde pianolessen kon gaan volgen door het verzamelen en verkopen van conserven blikjes. Het was ook tijdens deze lessen dat het muzikale natuurtalent zich ontpopte. Dit resulteerde in het feit dat Franklin al op 11-jarige leeftijd de leiding had over Mt. Rose Baptist Church Adult Choir. In zijn puberteit begon Franklin te rebelleren en kwam hij door zijn gedrag in moeilijkheden. Dit eindigde abrupt nadat één van zijn beste vrienden per ongeluk op 15-jarige leeftijd door een pistoolschot om het leven kwam.

Na zijn huwelijk in 1996 volgde in 1998 het album "Nu Nation" waarvoor hij alweer zijn 3de Grammy Award ontving. In de jaren daaropvolgend bracht hij op de soundtrack van de film Kingdom Come de single "Thank You" uit en in 2002 volgde ''The Rebirth of Kirk Franklin''. In de vier jaar hierna bracht hij ''Hero'' (2005) en ''Songs for the Storm'', Vol. 1 (2006) uit. Het album ''Hero'' werd bekroond met twee Grammy Awards. Zijn laatste album "The Fight of My Life", kwam uit in december 2007.

Kirk Franklin heeft ruim 12 miljoen albums verkocht, meer dan 20 #1 singles gehad, 5 Grammy Awards in de wacht gesleept, 1 American Music Award, 34 Stellar Awards, 12 Dove Awards (CCM), 4 NAACP Awards, 2 BET Music Awards en 1 Soul Train Award.

Het Gospelfestival Amsterdam heeft haar wortels in de smeltkroes Amsterdam Zuidoost. Met ruim 80 actieve Nederlandse, Caribische en Afrikaanse kerkgemeenschappen is Amsterdam Zuidoost dé plek bij uitstek voor een gospelfestival. Het tweedaagse evenement wordt georganiseerd door Stichting ZO! Cultuur Zuidoost (www.zocultuur.nl). In voorgaande jaren programmeerde Het Gospelfestival wereldsterren zoals Solomon Burke, Candi Staton en Kelly Price.

Gospelfestival Amsterdam

Datum : vrijdag 5 en zaterdag 6 september 2008

Locatie : Heineken Music Hall, ArenA Boulevard 590

Website : www.gospelfestival.nl

Noot aan de redactie /