Port of Rotterdam

Bedrijven zoeken personeel op Wereldhavendagen


05-08-2008

De Wereldhavendagen - dit jaar op 5, 6 en 7 september - kunnen zich verheugen in een grote belangstelling van het bedrijfsleven. Het aantal bedrijven dat meedoet aan kadepresentaties is gestegen met vijftig procent; van 46 naar 70. De meeste deelnemers willen hun bijdrage tevens gebruiken om personeel te werven. "Er is geen deelnemer die niet op zoek is naar personeel. Er wordt niet alleen naar jonge werknemers gekeken ook mensen met ervaring zijn van harte welkom", aldus festivaldirecteur Annemieke Loef.

Over het gehele 'Wereldhaven-terrein' profileren bedrijven zich rondom het thema 'Groen licht voor de haven'. Hoewel de deelnemers ook aandacht besteden aan milieu en innovatie, ligt het zwaartepunt van de presentaties op het werven van personeel. De 'arbeidsmarkt' naast het KPN-gebouw - het 'slimme-mensen-werken-in-de-haven-plein' - was binnen een mum van tijd volgeboekt. Honderden banen liggen hier voor het oprapen. Maar dat geldt ook voor de Westerkade, Veerhaven en de Parkkade. Daar werven bedrijven als Wärtsilä (scheepsmotoren), EMO (overslag droge bulk), de Marine en Maersk honderden nieuwe personeelsleden. Ook organisator Havenbedrijf presenteert zich nadrukkelijk want kampt ook met tientallen vacatures.

Volgens een in juni 2008 gepubliceerd bericht van de Nationale Havenraad werken er in Rotterdam-Rijnmond eind 2006 direct en indirect 140.000 mensen in of dankzij de haven en is de werkgelegenheidssituatie stabiel.

© Havenbedrijf Rotterdam N.V.