Ingezonden persbericht


----------
PERSBERICHT

Fabelachtig Circus Ronaldo in Almere

In het eerste weekend van september zet het wereldberoemde Circus Ronaldo voor het eerst zijn tent op in Almere, op de Esplanade voor de Schouwburg. Met de voorstelling La Cucina dell'Arte bieden de gebroeders Danny en David Ronaldo de toeschouwers een fabelachtig schouwspel in Italiaanse sfeer. Het publiek wordt niet behaagd met spectaculaire stunts, maar met pure speelsheid en subtiele poëzie. Een bescheiden gezelschap, in een kleine tent, maar met een grootse voorstelling, die niemand mag missen.

De show draait om een negentiende-eeuwse mobiele keuken met daarin letterlijk en figuurlijk alle basisingrediënten van de voorstelling, met als belangrijkste pizzadeeg. Danny ging in Italië in de leer bij de vijfvoudig wereldkampioen pizzadraaien. Andere inspiratiebronnen waren Fellini, de restaurantjongleurs uit het oude vaudevilletheater en het feit dat iedereen wel eens de drang voelt om het tafelkleed onder het feestservies vandaan te trekken. Zodra de fragiele keukenkastjes opengaan, begint een accordeon zijn eigen leven te leiden, spelen de lepels een tarantella op de wijnflessen en kan het 'breekbare' spektakel beginnen.

De internationale pers over La Cucina dell'Arte

'Als een circusshow er in slaagt om zijn publiek niet alleen goeie nummers te brengen, maar ook een goed verhaal...dan is het resultaat een perfecte show. Een 10 voor La Cucina dell'Arte.' (El Pais)

'Ronaldo meemaken is een heerlijke belevenis.' (De Standaard)

'De toeschouwers zitten zo heel erg in de voorstelling dat elke volwassene een uur lang een onbevangen kind is. (De Morgen ****)

Van kinds af aan bespelen de broers David en Danny Ronaldo de komedie der menselijke zwakheden, 'de clown' Verwacht dus geen kitsch, glitterpakjes of overdreven spotlights, maar een degelijk ruwhouten podium, met kaarsen en kandelaars. Het theater van de gebroeders Ronaldo baadt in een melancholisch, middeleeuws sfeertje, met bijpassende muziek, veel vuur en schaarse

belichting.

Circus Ronaldo met La Cucina dell'Arte op vrijdag 5, zaterdag 6 en zondag 7 september, 20.30 uur. Circustent voor de Schouwburg. Toegang ¤ 17,50. Bestellen via www.schouwburgalmere.nl of 036-8455 555.

DEZE VOORSTELLING IS GESCHIKT VOOR VOLWASSENEN EN KINDEREN VANAF 12 JAAR

.

******** EINDE PERSBERICHT ********

Noot voor de redactie /

Ingezonden persbericht