Ingezonden persbericht


Vrijdag 5 september Vriendinnendag bij Country Fair Friesland

Terwijl de zoete geur van de oogst onze neusvleugels bereikt, gaat op het terrein van Manege Gaasterland in Harich vanaf vrijdag 5 september het buiten Leven volop van start.

Een dagje ontspannen struinen tussen de gevarieerde tenten op de Country Fair Friesland. Hier een heerlijk perfect gemaakte cappuccino of een biologisch ijsje. Even luisteren naar het voltallige 65 leden tellende Frysk Jeugdorkest en vervolgens kijken naar de mendemonstraties.

Ondertussen in een puur natuurlijke omgeving inspiratie op doen bij de aantrekkelijke en sfeervolle tenten, om dit najaar in en om het huis het weer gezellig te maken voor uw familie en vrienden.

Op vrijdagavond wordt de fair geopend door Reitse Spanninga van restaurant 't Plein in Joure. U kunt de fair dan extra voordeling bezoeken mits u samen met uw vriendin komt, want vrijdag Vriendinnendag, dat betekent twee voor de prijs van 1! Kijk voor de benodigde kortingsbon op de website.

Vrijdag is niet alleen aantrekkelijk vanwege de korting maar misschien nog wel meer om het vermaak. Want wie wil er niet genieten van het spektakel wat Friese topkok Reitse Spanninga elke keer weer weet te organiseren. De creatieve workshops die hij geeft op vrijdag en zaterdag zijn natuurlijk ook heel interessant voor uw partner. Opgeven voor de workshop kan ook van te voren, of bestel uw kaartje via de online ticketservice, want vol is vol.

En als u deze eerste dag van de fair sfeervol wilt afsluiten kunt u genieten van de wijnproeverij die aansluitend aan de opening van de Country Fair Friesland om 18.00 uur plaatsvindt, kosten ¤ 5,00 pp.

Het ontbreekt dit jaar niet aan een professionele benadering van de bezoekers. Als u geen zin heeft in een lange wachtrij voor de kassa, kunt u nu ook online kaarten bestellen. U betaalt dan geen parkeerkosten en u kunt zo op vertoon van uw kaartje doorlopen. Ontdek dat uw e-ticket in stand nummer 26 nog meer geld waard is.

Brave honden zijn van harte welkom op de Country Fair Friesland. Behalve samen kijken naar de grootse demonstratie van de slipjacht met een meuten honden, kunt u na dit spektakel zelf ook aan de slag met uw hond. De Jachthondenopleiding Fryslan - Súd West houdt de hele dag diverse jachthondenproefjes waaraan iedereen met een jachthond mee kan doen. Voor mensen met enige trainingservaring is er de mogelijkheid het niveau van de hond te testen en eens te kijken hoe de hond op vreemd terrein reageert. Ook onervaren mensen met hun hond mogen meedoen. Voor hun is het een speelse manier om kennis te maken met deze manier van omgaan en spelen met uw hond.

Op zondag wordt voor het eerst het ' Country Fair Fries Open voor Jachthonden' gehouden. Deelname staat open voor iedereen met een ervaren jachthond. De proeven zijn jachtgericht met veel apporteerwerk. De wedstrijd is een afvalrace. Heeft men bij de ochtendproeven een onvoldoende, dan mag men niet meedoen aan de middagproeven en zo blijft de beste over. Opgave voor deze dag is verplicht. U vindt het inschrijfformulier op de site.

Kijk voor het volledige programma en de tijden op de website: www.countryfairfriesland.nl