Ingezonden persbericht


5e Gospelfestival Amsterdam
Heineken Music Hall, vrijdag 5 & zaterdag 6 september 2008

Live optredens van o.a. Kirk Franklin, Tye Tribbett & GA, Edwin Hawkins & Holland Symfonia, Michelle David's Gospel Celebration, Berget Lewis & The Gospel Train, Junior Anzola en The Pentecost Revival Choir.

PERSBERICHT

Roy Ristie officiële ambassadeur Gospelfestival Amsterdam 2008

Roy Ristie is door de organisatie ZO! cultuur Zuidoost benoemd tot de officiële ambassadeur van het Gospelfestival Amsterdam 2008. Het Gospelfestival wordt dit jaar voor de vijfde keer georganiseerd en vindt plaats in de Heineken Music Hall op 5 & 6 september a.s.

"Cultuur, in het bijzonder muziek, brengt mensen tot elkaar. Gospelmuziek, met haar specifieke boodschap, levert hier een belangrijke bijdrage aan", aldus de kersverse ambassadeur van het Gospelfestival. Op zijn advies heeft de organisatie dit jaar ook Surinaamse bazuinkoormuziek toegevoegd aan het programma. Zo zal de formatie Masterkaz haar opwachting maken op het festival.

Masterkaz behoort tot de absolute top van de Surinaamse bazuinkoormuziek. De basis voor deze instrumentale muzieksoort wordt gevormd door Duitse koraalmuziek en Engelse hymnes. Daaromheen zijn de typische en eigenzinnige Surinaamse ritmesecties gebouwd die zorgen voor een unieke sound. Ristie: "Niet alleen omdat mijn oom Rene Alvares de uitvinder van dit genre is geweest in Suriname, maar ook omdat bazuinmuziek de meest traditionele vorm van gospelmuziek is uit het land waar veel bewoners uit Amsterdam Zuidoost vandaan komen."

Het Gospelfestival Amsterdam heeft haar wortels in de smeltkroes Amsterdam Zuidoost. Met ruim 80 actieve Nederlandse, Caribische en Afrikaanse kerkgemeenschappen is Amsterdam Zuidoost dé plek bij uitstek voor een gospelfestival. Het tweedaagse evenement wordt georganiseerd door Stichting ZO! cultuur Zuidoost (www.zocultuur.nl). Gospelfestival Amsterdam

Gospelfestival Amsterdam
Datum : vrijdag 5 en zaterdag 6 september 2008
Locatie : Heineken Music Hall, ArenA Boulevard 590, Amsterdam Zuidoost Website : www.gospelfestival.nl

Noot aan de redactie /

Ingezonden persbericht