Gemeente Barendrecht

Persbericht gemeente Barendrecht

Wethouder Van Deursen bekijkt film `Jong Belegen'

BARENDRECHT (maandag 1 september 2008) - Op vrijdag 5 september van 10.00 uur tot 11.00 uur bekijkt wethouder Van Deursen de film `Jong Belegen' in het Calvijn (locatie Buitenoord). Met de pu- blieke vertoning van de film wordt een themamaand geopend, die in het teken staat van tolerantie.

De Stichting Welzijn Ouderen Barendrecht, Stichting Alle-r-hande en de Bewonersorganisatie Carnisselande willen in september diverse activiteiten organiseren, die ingaan op het thema tolerantie. Enerzijds willen zij zoveel mogelijk inwoners confronteren met het thema en hen aan het denken zetten. Anderzijds willen zij ook op kleinere schaal diverse doelgroepen bij elkaar brengen om interactie te realiseren en begrip voor elkanders situatie en levensstijl te stimuleren. Een belangrijk hulpmiddel hierbij is de film `Jong Belegen', die enkele maanden geleden ontwikkeld is door de Stichting Welzijn Ouderen Barendrecht, Stichting Alle-r- hande en de Bewonersorganisatie Carnisselande. Deze film zal gedurende de maand op diverse plekken (scholen, winkelcentra, hangplekken) vertoond worden. Op deze manier wordt de aandacht gevraagd en worden er reacties uitgelokt. Verder wordt door middel van reeds bestaande activiteiten (sport, kunst, koken) geprobeerd diverse groepen mensen met elkaar te laten integreren. Het project wordt afgesloten met een bijeenkomst, waarin wordt teruggekeken op het project en van gedachten wordt gewisseld over de toekomst.

Reactie wethouder Van Deursen
"Als wethouder ben ik trots op dit initiatief. Het is mij een waar genoegen om te zien dat dergelijke instanties zich hier om bekommeren en er ook actie op willen ondernemen. Barendrecht mag dan een fijne gemeente zijn om te wonen, werken en leven, maar ook hier ontbreekt het, net als in de rest van Nederland, weleens aan tolerantie. Het is dus belangrijk dat dit thema weer op de agenda komt te staan", aldus Van Deursen.

Noot voor de pers,