Gemeente Leidschendam-Voorburg


Ter inzage: Nota 'Schaken met paard en land'

Activiteiten met paarden en het houden van paarden zijn de laatste jaren in Nederland flink in opmars. De paardenhouderijsector maakt een enorme groei door en er lijkt een steeds groeiende behoefte te zijn aan paardenhouderijen. Ook wordt steeds meer 'aan huis' paarden gehouden. De groeiende behoefte vloeit niet alleen voort uit een recreatiebehoefte, maar ook uit de noodzaak om de plattelandseconomie een positieve impuls te geven.

De gemeente heeft daarom een nota Schaken met paard en landschap opgesteld en deze nota bevat een visie op paardenactiviteiten in het buitengebied van de gemeente. De nota geeft richting aan de ontwikkeling van de paardensector in het buitengebied, door enerzijds ruimte te bieden voor paardenactiviteiten en anderzijds spelregels te geven voor deze activiteiten in relatie tot de waarden van het gebied.

Ter inzage
De nota Schaken met paard en landschap ligt van 5 september tot 3 oktober 2008 voor iedereen ter inzage in de servicecentra, samen met de nota Reacties op het concept van de nota Schaken met paard en landschap april 2008 en thematische beantwoording reacties. Deze stukken zijn vanaf 5 september 2008 ook op deze pagina beschikbaar.

Tijdens de inzageperiode kan iedereen mondeling of schriftelijk zienswijzen indienen over de nota 'Schaken met paarden en landschap'.