Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer

Cramer en Verburg reageren op landschapsforum

05-09-2008

Het landschapsforum is 4 september gesloten. 2000 mensen hebben er hun mening gegeven over de toekomst van het Nederlandse landschap. Ministers Cramer (VROM) en Verburg (LNV) reageren in een videoboodschap op een aantal bijdragen.

Beide ministers nodigden eind juli 2008 iedereen uit om mee te praten over de toekomst van het landschap. Dat kon via een speciaal internetforum: het Landschapsforum.

Video
Het forum is nu gesloten. Via een videoboodschap geven de bewindsvrouwen een reactie op bijdragen van mensen, zoals de opmerking: "Als je aan Nederland denkt, dan denk je aan groen, vlak land. Verstorend vind ik bedrijventerreinen en snelwegen".

Reactie Cramer
Minister Cramer: "Ik kan begrijpen dat mensen zich zorgen maken over het landschap. Het gaat achteruit. We hebben natuurlijk wel bedrijventerreinen nodig en ook wegen om ons over te verplaatsen. Maar dat wil niet zeggen dat we niet kunnen zorgen dat we ons land mooier maken. Ik heb zelf hoog op de agenda staan: een mooi Nederland, zorgen dat we ons landschap minder verrommeld maken, en dat we echt wat meer aandacht besteden aan de kwaliteit van die leefomgeving."

Resultaten
Eind september 2008 volgt een rapportage over de discussie op het Landschapsforum. Deze worden gepubliceerd op de websites van de ministeries van VROM en LNV.

Zie ook:


* De boodschap is te zien op www.minlnv.nl/landschap.