Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Eindhoven, 3 september 2008

Yksi Ontwerp stelde expositie samen van eigenzinnige zitobjecten.

'Zitoases' te zien bij Eromes

Vanaf 5 september is bij Eromes projectinrichting te Wijchen de expositie 'Zitoases' te zien. De expositie toont een zestiental zitobjecten, ontworpen naar het thema zitten in rust en ontspanning. De tentoonstelling werd vormgegeven door Yksi.

De vakantie zit erop, we zijn weer bijgetankt en laten ons op onze werkplek door creativiteit inspireren. Met dit thema riep Eromes Projectinrichting vormgevers, architecten, ontwerpbureaus en studenten op ontwerpen te maken voor zitobjecten. Ontwerpbureau Yksi uit Eindhoven maakte een selectie van een negentiental ontwerpen, die vanaf 5 september bij Eromes te zien zijn. Zo zijn bij Eromes projectinrichting eilanden gecreëerd; oases die rust, creativiteit, eigenzinnigheid en ontspanning oproepen. Het resultaat is een wonderlijke verzameling van de meest uiteenlopende zitobjecten voor ruimtes om te vergaderen, overleggen, te ontspannen of te lunchen.

"Juist voor een creatief bedrijf als Eromes is de uitstraling van het eigen onderkomen belangrijk voor de profilering", aldus Leonne Cuppen van Yksi. Om die reden stelt Yksi wisselende exposities samen. Deze keer is de expositie niet alleen op de vaste presentatieplek te bekijken, maar komt de bezoeker de eilanden op diverse afdelingen tegen. Bij Eromes waren eerder in deze reeks de exposities 'Krasse Kruk', 'Stoelendans', 'Exteme chair make over', 'Plek' en 'Wie inspireert Wie' te zien.

Eromes en Yksi

Eromes uit Wijchen ontwerpt, produceert en levert creatieve oplossingen voor leer-, zorg- en werkomgevingen. Die creativiteit komt soms voort uit nieuwe inzichten, maar ontstaat soms ook door anders te kijken naar het bestaande.

Ontwerpbureau Yksi uit Eindhoven heeft een eigen collectie van designmeubels en accessoires. De ontwerpmentaliteit van Yksi staat garant voor spraakmakende meubel- en interieurontwerpen, gekenmerkt door een voortdurende zoektocht naar nieuwe combinaties en materialen. Yksi organiseert ook tentoonstellingen, onder andere in het Designhuis in Eindhoven, waar Yksi ook een designwinkel heeft.



Ingezonden persbericht