Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Groenlinks Oud-Zuid wil homo-tentoonstelling naar stadsdeelkantoren Oud-Zuid.

Vandaag eindigt de tentoonstelling 'Monument van Trots' in de hal van het stadsdeelkantoor in Bos en Lommer. Afgelopen weken konden bezoekers van het kantoor kunnen er een twintigtal verhalen van mensen over het homomonument aan de voet van de Westerkerk lezen. En dat draagt bij aan een grotere acceptatie van de homoseksuele medebewoners.

Groenlinks Oud-Zuid is erg positief over deze tentoonstelling en vraagt het stadsdeel Oud-Zuid om de tentoonstelling ook naar Oud-Zuid te halen. Juist ook omdat iedereen zo in aanraking komt met de geschiedenis van het homomonument. Zo leren ook mensen die niet rechtstreeks in aanraking komen sexuele minderheden leren kennen via persoonlijke verhalen.

Raadslid Arend Hamstra: Tolerantie en acceptatie van sexuele minderheden blijft een lastig punt voor veel mensen. Geweld, zowel fysiek als geestlijk, tegen homoseksuelen blijft aanwezig in Amsterdam. Hiertegen moet continue worden opgetreden en continue voorlichting blijft nodig. Daarom is elk initiatief welkom! . "Tijdens de discussie over cruisen in het Vondelpark voor de zomer werd duidelijk dat er nog veel werk aan de winkel is om Amsterdam echt gayminded te maken."

Groenlinks Oud-Zuid komt binnenkort met meer voorstellen om tolerantie en acceptatie van seksuele minderheden te verbeteren. Voor meer informatie kijk ook op onze website www.groenlinks-oudzuid.nl en http://www.monumentvantrots.nl/

Arend Hamstra

Raadslid Groenlinks Oud-Zuid


06-24747546

arend@arendhamstra.nl