Ingezonden persbericht


Tele2 sluit contracten met Warner Bros. en Disney-ABC-ESPN Television Nieuwe films Warner Bros. gelijktijdig met start DVD verhuur te zien bij Tele2

Amsterdam, 5 september 2008. Communicatiebedrijf Tele2 maakt vandaag bekend dat zij een contract heeft gesloten met de grote Hollywood studio's Warner Bros. en Disney-ABC-ESPN Television voor video on demand diensten voor recente topfilms. De nieuwste topfilms van Warner Bros. zijn zelfs vanaf nu direct vanuit de bioscoop te zien bij Tele2 tv. Bovendien biedt Tele2 haar tv-klanten ook de beste films van deze twee studio's uit hun catalogus. Consumenten hoeven nu niet meer naar de videotheek om een film te halen of terug te brengen. Met video on demand kunnen klanten via de afstandsbediening de films huren en direct bekijken, terugspoelen of pauzeren.

Jaap Bruijnen, Managing Director van Warner Home Video - Benelux verklaart: "Warner heeft de digitale exploitatie van haar films en TV series hoog in het vaandel staan en wij zijn zeer verheugd dat nu ook de klanten van Tele2 onze films op TV kunnen bekijken vanaf hetzelfde moment als ze uitkomen op DVD."

Maria Kyriacou, Senior Vice President, New Media Distribution van Disney-ABC-ESPN Television: "Het ligt binnen onze strategie om samen te werken met toonaangevende internationale nieuwe media platforms om consumenten toegang te verschaffen tot onze kwalitatief hoogwaardige content, op het moment en de manier waarop zij dit willen. We zijn opgetogen over de samenwerking met Tele2 waardoor Nederlandse kijkers eenvoudig en op een flexibele manier kunnen kijken naar onze speelfilms."

"Dit is echt ongelooflijk goed nieuws voor filmliefhebbers," aldus Hans Broekhuis, Director TV Marketing en Content van Tele2. "Nooit meer een boete voor te laat teruggebrachte films en nooit meer films die uitverhuurd zijn. Wij hadden al een ruim filmaanbod en live Eredivisievoetbal, maar onze klanten kunnen nu lekker vanuit hun luie stoel ook de meest recente topfilms huren."


- EINDE -

Contact
Tele2
Remco Meerstra
Corporate Reputation Executive
T: +31 (0) 20 750 1804
E: remco.meerstra@tele2.com

Tele2 Nederland B.V. is één van de grootste communicatiebedrijven in Nederland. Het bedrijf biedt consumenten, de zakelijke en de wholesale markt een compleet pakket van communicatiediensten. Tele2 biedt spraak-, data- en internet- en tv-diensten aan via een eigen infrastructuur, voorzien van de modernste netwerktechnologieën. Tele2-klanten profiteren van gebruiksvriendelijke en betaalbare diensten van topkwaliteit. Meer nieuws en informatie zijn verkrijgbaar via tele2.nl.


---- --