Ingezonden persbericht


Persbericht NC magazine
080905

NIEUWSFLITS

Website Neurocampus komt nu met eigen magazine

Braintraining is hot. In het eerste jaar bezochten meer dan een miljoen mensen de website www.neurocampus.nl. Met ruim 80.000 ingeschreven 'studenten' is deze virtuele campus een succes te noemen. Daarom wordt het aanbod nu uitgebreid met Neurocampus Magazine. Het eerste allround hersentraining magazine van Nederland. Uiteraard boordevol oefeningen. Meer dan 125 verschillende hersenoefeningen, verspreid over de aandachtsgebieden Rekenen, taal, geheugen en inzicht. Verder in het eerste nummer een interview met Dieuwertje Blok en hoogleraar Magriet Sitskoorn. Aart Staartjes vertelt over het gevoel van een black out op toneel. Vanaf 5 september overal verkrijgbaar voor E 3,95.

UITGEBREID PERSBERICHT

Eerste allround braintraining magazine

Neurocampus lanceert eigen tijdschrift

Honderdduizenden bezoekers trok Neurocampus.nl het afgelopen jaar. Het complete pakket hersenoefeningen, ontwikkeld in samenwerking met TNO, viel in de smaak. Met name vrouwen tussen de 45 en 65 jaar vonden massaal de weg naar de site. Voor Neurocampus aanleiding om een eigen tijdschrift te lanceren. Neurocampus Magazine combineert hersenoefeningen met populair-wetenschappelijke artikelen. Naast 125 verschillende oefeningen ook interviews met Dieuwertje Blok en hoogleraar Margriet Sitskoorn.

Taal, inzicht, geheugen en rekenen

In het magazine worden de oefeningen gepresenteerd binnen vier verschillende clusters. Net als op de site komen we oefeningen tegen op het gebied van taal, inzicht, rekenen en geheugen. Met name die laatste categorie valt op. De inhoud van het magazine wordt gebruikt als hersenoefening. Dat maakt de artikelen niet alleen leuk om te lezen, het is tegelijkertijd hersentraining.

Wetenschap en dagelijks leven

Hoogleraar Margriet Sitskoorn vertelt over de wetenschap achter hersentraining. Wat is het, hoe werkt en wat kun je allemaal doen? Dieuwertje Blok geeft haar geheel eigen visie. "Soms vergeet ik expres dingen", is een van haar opvallende uitspraken. Uiteraard heeft de presentatrice de website ook bezocht. Haar 'rapport' staat in het blad afgedrukt, zodat lezers kunnen proberen haar cijfers te overtreffen.

Overal verkrijgbaar voor E 3,95

Vanaf 5 september is Neurocampus Magazine overal verkrijgbaar voor E 3,95. Wie een abonnement wil nemen kijkt op www.neurocampus.nl/shop.



Ingezonden persbericht