Partij van de Arbeid

Den Haag, 5 september 2008

Vragen van het lid Jacobi (PvdA) aan de ministers van Landbouw, Natuurbeheer en Voedselveiligheid en Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu

over het wegzenden van de directeur van Greenpeace bij een bijeenkomst met scholieren over het wel en wee van dolfijnen en walvissen


* Kent u het artikel En nu eruit& {1}?


* Waarom is de directeur van Greenpeace door u weggestuurd van de bijeenkomst waarvan zij de initiator en medeorganisator was?


* Was het u bekend dat Greenpeace medeorganisator was? Zo ja, was het u bekend dat de directeur van Greenpeace bij de bijeenkomst aanwezig zou zijn? Zo ja, heeft u van te voren laten weten geen prijs te stellen op de aanwezigheid van de directeur van Greenpeace? Zo nee, waarom heeft u dat niet gedaan?


* Betekent dit incident dat Greenpeace geen gesprekspartner meer is voor het Kabinet? Zo nee, waarom kiest u hierin dan een eigen lijn die afwijkt van het kabinetsbeleid?


* Bent u met ons van mening dat het juist op het dossier van de natuurbescherming op zee belangrijk is dat er geen polarisatie plaatsvindt en dat door in dialoog te blijven met alle partijen grotere stappen gezet kunnen worden?


* Per 1 september hadden de natuurgebieden op zee aangewezen moeten zijn, wat is de stand van zaken en per wanneer zullen deze gebieden daadwerkelijk aangewezen zijn?

AD dd 4 september 2008