Politie Rotterdam Rijnmond

Maandag 8 september 2008

* 1,6 MILJOEN EURO IN BESLAG GENOMEN
VIER VERDACHTEN AANGEHOUDEN
ROTTERDAM-RIJNMOND - De politie heeft op vrijdag 5 september drie mannen en een vrouw aangehouden die verdacht worden van de handel in verdovende middelen. Bij de doorzoekingen werd naast een vuurwapen en verdovende middelen een geldbedrag van 1,6 miljoen euro aangetroffen.
Informatie
Door de RRD (Regionale Recherche Dienst / Eenheid Georganiseerde Criminaliteit) werd naar aanleiding van binnengekomen informatie een onderzoek gestart. De informatie luidde dat een man vanuit het buitenland naar Nederland zou komen en dat hij hier de beschikking had over een partij verdovende middelen die hij zou gaan verhandelen. Eind vorige week vond de verkoop plaats en daarbij werden drie verdachten in Amsterdam aangehouden.


1,6 miljoen euro
Bij doorzoekingen in een woning in Amsterdam en een hotelkamer werd nog meer cocaïne, versnijdingsmiddelen, een vuurwapen, munitie, geldtelmachines en een aanzienlijk geldbedrag gevonden. Na telling bleek het te gaan om 1,6 miljoen euro. Dat geld is in beslag genomen. De bewoner van het Amsterdamse pand werd aangehouden. In totaal is 32 kilo cocaïne gevonden.

Alle verdachten zijn maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris.


* SNELLE AANHOUDING NA GREEP UIT KASSA
ROTTERDAM-CENTRUM - De politie heeft twee mannen aangehouden nadat één van hen een greep uit de kassa had gedaan. Zondagmiddag rond twee uur kreeg de politie melding dat bij een IJssalon op de Oude Binnenweg een man een greep in de kassa had gedaan. Ze zouden vervolgens weglopen richting de Nieuwe Binnenweg. Dit zou mogelijk opvallen, want één van de mannen had een been in het gips. Agenten stelden direct in de omgeving een onderzoek in en trof het tweetal aan ter hoogte van de Josephstraat, waar de politiemensen hen aanhielden. Tijdens de fouillering troffen de agenten geld en een hoeveelheid verdovende middelen. De man met het gipsen been zou naar de kassa zijn gelopen en daar een greep in hebben gedaan. De 38-jarige Rotterdammer en de 54-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats zijn overgebracht naar een politiebureau waar ze werden ingesloten voor nader onderzoek.


* TWEE STRAATROVES AANGEHOUDEN
OUDE NOORDEN - Twee Rotterdammers van 51 en 43 jaar oud zijn zondagmorgen op heterdaad aangehouden nadat ze een 46-jarige stadsgenoot hadden beroofd van zijn geld.
Rond kwart over zeven werd bij de politie gemeld dat het slachtoffer op de Tollensstraat was beroofd en dat het tweetal in een taxi was gestapt. Aan de hand van het opgegeven signalement werden de twee verdachten, in een taxi, op de Kruiskade aangehouden. Tijdens de fouillering werd bij de 51-jarige verdachte een mes aangetroffen. Beiden zijn ingesloten voor verhoor.


* AANHOUDING NA MISHANDELING
ROTTERDAM-CENTRUM - De politie heeft een man aangehouden die wordt verdacht van zware mishandeling.
Zondagochtend vroeg kreeg de politie melding van een mishandeling. Twee mannen hadden onenigheid met elkaar gekregen in een uitgaansgelegenheid aan de Karel Doormanstraat. Vermoedelijke aanleiding was een ruzie over een vrouw. Een Spaanse man had daarop een glas gegooid in het gezicht van een 20-jarige man uit Delft. Het slachtoffer liep hierop een flinke hoofdwond op waar hij later 30 hechtingen in heeft gekregen. De beveiliging belde de politie. Agenten hielden in de omgeving van de discotheek op aanwijzen van het slachtoffer, de verdachte aan. De 33-jarige Spaanse man, die in een hotel verbleef, is ter plekke aangehouden en overgebracht naar een politiebureau waar hij voor verhoor en nader onderzoek is ingesloten.


* ALCOHOLCONTROLES GEHOUDEN
Op zowel de Maasboulevard als op de Groene Kruisweg hielden politieagenten afgesloten weekend een alcoholcontrole. Deze controles zijn bedoeld om de verkeersveiligheid op de weg te vergroten. Bestuurders met alcohol op reageren trager en veroorzaken meer aanrijdingen.
Op de Maasboulevard zijn zondagmorgen tussen zeven en acht uur 50 automobilisten gecontroleerd. Eén van hen bleek teveel alcohol genuttigd te hebben, een ander reed terwijl zijn rijbewijs was ingevorderd.
Op de Groene Kruisweg zijn in de nacht van zaterdag op zondag 33 bestuurders gecontroleerd. Niemand van hen had teveel gedronken.


* AANHOUDING WEEKENDARRANGEMENT
MAASSLUIS - De politie heeft een vrouw aangehouden en haar het Weekendarrangement gegeven voor een bedreiging. Vrijdagavond rond half tien heeft de politie een vrouw aangehouden die verdacht wordt van bedreiging in een horecagelegenheid aan de PC Hooftlaan. De 28-jarige vrouw uit Rotterdam had een 30-jarige man uit Maassluis bedreigd. Dit was een klant. De medewerker van de uitgaansgelegenheid, een 52-jarige man uit Maassluis, heeft hierop de vrouw verzocht het gebouw te verlaten. De vrouw bedreigde hierop ook deze man. De vrouw werd buitengezet, maar viel vervolgens in het water. Agenten troffen de natte vrouw aan en na onderzoek hielden zij haar aan. Ze had geen ID bij zich. Ze is overgebracht naar een politiebureau waar zij het Weekendarrangement opgelegd kreeg; ze is daartoe in verzekering gesteld. Ze is ingesloten voor nader verhoor en onderzoek.


* MAN AANGEHOUDEN NA BABBELTRUC
ROZENBURG - De politie heeft een man aangehouden die wordt verdacht van een diefstal door middel van een babbeltruc. Vrijdagmiddag rond één uur is een 78-jarige man uit Maassluis het slachtoffer geworden van een babbeltruc door een man. De verdachte had 200 euro gestolen uit de woning van de man aan de Meerpaal. Na verhoor van het slachtoffer en onderzoek, hadden agenten het vermoeden dat een 31-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats voor de babbeltruc in aanmerking zou komen. De man bleek op dat moment net een dag vast te zitten in Hoogvliet voor een openstaande boete. Hierop is de man vrijdagmiddag rond half vier wederom aangehouden als verdachte van de zaak van de babbeltruc. Hij is voor verhoor en onderzoek ingesloten.


* VERDACHTE STEEKPARTIJ AANGEHOUDEN
RIDDERKERK - Een 22-jarige Rotterdammer is zondagavond aangehouden als verdachte van een steekpartij die zondagmiddag rond kwart voor vijf op de Putsebocht plaatsvond.
Bij deze steekpartij liep een 21-jarige Rotterdammer een wond op in zijn nek waarvoor hij werd overgebracht naar het MCRZ. Het tweetal kreeg ruzie over een huurschuld waarbij de verdachte het slachtoffer eerst met een mes bedreigde en vervolgens in zijn nek stak.
De verdachte meldde zich in de loop van de zondagavond op het politiebureau. Hij is ingesloten voor verhoor.