Ingezonden persbericht


5e Gospelfestival Amsterdam

Heineken Music Hall, 5 & 6 september 2008

TYE TRIBBET & G.A. OP HET GOSPELFESTIVAL AMSTERDAM

PERSBERICHT

Op vrijdag 5 en zaterdag 6 september 2008 vindt in de Heineken Music Hall de vijfde editie van het Gospelfestival Amsterdam plaats. Op zaterdag 6 september staat Stellar Award winnaar en Grammy Award nominees Tye Tribbett & G.A. op het podium van de Heineken Music Hall.

Tye Tribbett groeide op in Camden, in de Amerikaanse staat New Jersey, onder de rook van New York. Met een vader die dominee was en een moeder als koordirigent is muziek hem met de paplepel ingegoten.

In 1996 richtte multi-instrumentalist Tribbett het koor Greater Anoiting (G.A.) op bestaande uit familieleden en goede vrienden. In 1998 beleefde de groep zijn doorbraak door een bijdrage te leveren aan de soundtrack van de met een Grammy Award bekroonde Disney animatiefilm The Prince of Egypt . Naar aanleiding van dit succes ging de groep op tournee met artiesten zoals Faith Hill, Tim McGraw, Luther Vandross, Elton John, Don Henley en Jill Scott. Zijn muzikale kunnen en showmanship bleven hierbij niet onopgemerkt en resulteerde in een contract met Columbia Records.

Het alom bejubelde album 'Victory Live!' verscheen in mei 2006 en kwam in de Amerikaanse Billboard Top Gospel Albums Chart binnen op #1. Het album leverde Tribbett twee Stellar Awards en drie Grammy Award nominaties op voor Best Gospel Performance ( Victory ), Best Gospel Song ( Victory ) en Best Contemporary R&B Gospel Album. Onlangs verscheen het derde album van Tye Tribbett & G.A., getiteld Stand Out . Dit album is wederom een live registratie: op 17 augustus 2007 werd het concert in de Rock Church International in Virginia opgenomen.

Tye Tribbett & G.A. hebben hun naam en faam te danken aan hun extraordinaire optredens waarbij cross-overs en traditionele invloeden moeiteloos in elkaar overgaan. Het resultaat is een verassende sound met puntige R&B blazers die een opzwepend geheel vormen. Een entertainer in hart in nieren , omschreef de gezaghebbende krant The New York Times Tribbet. Het optreden van Tye Tribbett & G.A. is het eerste optreden van deze formatie in Nederland. www.tyetribbettandga.com

Het Gospelfestival Amsterdam heeft haar wortels in de smeltkroes Amsterdam Zuidoost. Met ruim 80 actieve Nederlandse, Caribische en Afrikaanse kerkgemeenschappen is Amsterdam Zuidoost dé plek bij uitstek voor een gospelfestival. Het tweedaagse evenement wordt georganiseerd door Stichting ZO! Cultuur Zuidoost (www.zocultuur.nl). In voorgaande jaren programmeerde het Gospelfestival wereldsterren zoals Solomon Burke, Candi Staton en Kelly Price.

Gospelfestival Amsterdam

Datum : vrijdag 5 en zaterdag 6 september 2008

Locatie : Heineken Music Hall, ArenA Boulevard 590, Amsterdam Zuidoost

Website : www.gospelfestival.nl

Noot aan de redactie /

Ingezonden persbericht