Ingezonden persbericht


Persbericht Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome

Bijzonder historisch vliegtuig bezoekt Aviodrome:

Junkers JU-52 maakt rondvluchten boven Nederland!

Lelystad, 30 juli 2008 - Op vrijdag 5 en zaterdag 6 september zal een bijzonder vliegtuig bij de Aviodrome te zien zijn. De historische Duitse Junkers Ju-52 brengt dan een bezoek aan de 'Fly-in voor Dakota's en tijdgenoten' bij het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome op de Luchthaven Lelystad. Vanaf het platform voor het replica van het Schipholgebouw uit 1928 bij de Aviodrome zal dit opvallende driemotorige passagiersvliegtuig rondvluchten maken voor belangstellenden.

In 1933 vloog de Duitse Luchtvaartmaatschappij Lufthansa al met dit markante vliegtuig van golfplaat dagelijks van Berlijn naar Schiphol. Ook bij diverse andere Europese luchtvaartmaatschappijen was het toestel in gebruik. De Junkers Ju-52 is het meest gebouwde Europese verkeersvliegtuig uit de geschiedenis. In de loop van de jaren zijn er 6000 Junkers Ju-52's gebouwd, waarvan maar enkele vliegende exemplaren overgebleven zijn.

Rondvluchten van de Junkers JU-52

De gerestaureerde Junkers Ju-52 komt in topvorm een bezoekje brengen aan de Aviodrome. Bijzonder is het geluid van de drie negencilinder stermoteren. En meevliegen kán, deze keer! Op beide dagen worden er rondvluchten vanaf de luchthaven Lelystad met de Junkers Ju-52 boven Flevoland gemaakt. De kosten voor deze vluchten zijn ¤189,- per persoon. Op 6 september zal het vliegtuig terugvliegen naar Duitsland. Ook hiervoor zijn plaatsen beschikbaar en vanuit Keulen worden de passagiers teruggebracht met een luxe touringcar naar Lelystad. De kosten voor deze bijzondere vluchten zijn: ¤229,- per persoon.

Boeken

Belangstellenden kunnen zich inschrijven via www.aviodrome.nl. Bij de prijs van de vluchten zit de entree tot het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome inbegrepen. Voor meer informatie over Aviodrome kunnen belangstellenden contact opnemen met de Aviodrome via tel. 0900-AVIODROME (0900-2846376; 25. ct.p.min) of via de website www.aviodrome.nl. Het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome aan de Pelikaanweg 50 op de Luchthaven Lelystad is dagelijks voor bezoekers geopend van 10.00 tot 17.00 uur.