`aanklacht tegen de gephotoshopte wereld'


Expositie in de Domkerk

UTRECHT, 20080904 -- Twaalf monumentale schilderijen van (ex-) dak- en thuislozen worden tot 10 oktober tentoongesteld in de Domkerk te Utrecht. Doelstelling van het project is om een groot publiek kennis te laten maken met daklozen op een wijze die stereotype beeldvorming doorbreekt.

De twaalf portretten vertellen elk hun eigen verhaal. `Het kan iedereen overkomen...' is een uitspraak van een van de geportretteerden. Dat geeft aan dat de grens tussen in een bed slapen en onder de brug slapen soms erg dun is. Veel levensverhalen in het begeleidende boek vormen hiervan het levende bewijs.

De opening van de expositie vindt plaats op 5 september 2008 om 16.30 uur in de Domkerk in Utrecht. Acteur Peter Faber, in zijn jonge jaren zelf een periode dakloos geweest, zal de opening verrichten, wethouder van Eijk biedt de geportretteerden het boek aan, en een van hen vertelt haar levensverhaal. De expositie zal muzikaal omlijst worden door Razvan en Andrea Stoica uit Boekarest.
De tentoonstelling is na 10 oktober op diverse andere plaatsen in Nederland te zien, o.a. in de Laurenskerk te Rotterdam.

`De Domkerk is na 428 jaar anders! Sinds een paar dagen kijken 12 gezichten de bezoeker indringend aan. Ze volgen je met hun ogen.'
Cees Grimbergen in zijn column in het UN/AD 3 september. Zie voor de hele column
www.kikproductions.nl/pagina/eigentekst/cees_grimbergen__journalist

`De Migraine komet je tegemoet!
Frank du Mosch in het radioprogramma Cappuccino 30 augustus

`Ze zijn rauw en confronterend, ze vertellen echt een verhaal, hun eigen verhaal. De dom lijkt wel even een andere kerk'.
AD - Utrechts Nieuwsblad, 3 september.

Voor meer informatie:
www.haasart.nl/lastigeportretten.html
en/of

Wim De Haas
T 0317 61 71 56
E info@haasart.nl





Wim de Haas