Emile Jansen wint Award in Londen


LONDEN, 20080905 -- De Nederlandse acteur Emile Jansen heeft de Entertainment Award gewonnen op het Canary Wharf Film Festival 2008 in London.

Emile Jansen. Foto: Ben Broomfield.De prijs werd hem afgelopen maandag 1 September uitgereikt op het festival naar aanleiding van onder andere zijn acteren in Shop-Spank. Hierin speelt hij de hoofdrol als CEO . De serie is beschikbaar op mobile telefoons in China en de Verenigde Staten.

Eerder dit jaar was hij op hetzelfde platform BeTheMovieStar al succesvol met verschillende on-line video-castings onder andere voor de UK/USA thriller Rapture. Hierin zal hij de duivelse dokter David Herschel spelen. Een film met een miljoenen budget , geproduceerd door o.a. Don Johnson.

Meteen na de uitreiking vloog hij weer terug naar Nederland om de dag daarop de rol van producer op zich te nemen in de nieuwe musicvideo-clip Way Too Long van Joyze . (platenmaatschappij Erik de Zwart).

Later dit jaar is hij te zien als Dhr. Knopper in Oorlogswinter (Martin Koolhoven) en als Jan in de nieuwe SBS serie De Hoofdprijs naast Frans van Deursen.