Time : 14:58:57
Date : 12 August 2008
Sender Name: KNPV

Nationale Kampioenswedstrijden voor Politiehonden

Amersfoort - De KNPV is een africhtingsvereniging die al sinds 1907 gespecialiseerd is in het opleiden van geschikte werkhonden tot betrouwbare en prima functionerende honden, geschikt voor politie-, speur-, reddings- en bewakingsdiensten. De vereniging verzorgt een zorgvuldige opleiding van deskundige dresseurs, keurmeesters en zgn. "pakwerkers".

Op vrijdag 5 t/m zondag 7 september a.s. worden de jaarlijkse Nationale Kampioenswedstrijden gehouden. Aan deze wedstrijden wordt deelgenomen door de beste combinaties die in het afgelopen jaar tijdens de certificaatskeuringen het hoogste resultaat behaalden. De kampioenschappen worden gehouden in het Ecco stadion (FC Den Bosch) op sportpark "De Vliert", Victorialaan 21, 5213 JG te 's-Hertogenbosch.

Tijdens het middagprogramma worden in het stadion de spectaculaire "aanvalsoefeningen" getoond. Wellicht is het voor u interessant om hiervan een reportage te maken. Wij zullen u dan graag ontvangen op het secretariaat, waar u de benodigde deskundige
achtergrondinformatie kunt krijgen. Tevens kan dan worden gezorgd voor begeleiding door de terreinleiding voor het maken van filmopnamen.
Het secretariaat is ondergebracht op de 2e verdieping van het stadion. U kunt vragen naar de heer J.J.M. van den Boomen.

Op alle dagen begint het middagprogramma om 13.30 uur.

Vrijdag 5 september - Politiehond II
Vandaag strijden de elf combinaties die door hun afdeling zijn afgevaardigd om de kampioenstitel.
Tevens mag de kampioen van vorig jaar zijn titel verdedigen. Het Programma Politiehond II is voor gevorderde politiehonden.

Zaterdag 6 + zondag 7 september - Politiehond I en Objectbewakingshond
Bij het programma Objectbewakingshond worden honden speciaal afgericht voor de inzet bij bewakings- en beveiligingsdiensten. Het programma Politiehond I is het "standaard" programma voor (jonge) politiehonden.

Ook zal op zondag 7 september 2 disciplines van het zoekhonden programma worden getoond

- Sorteerhond A
Dit zijn honden die speciaal zijn opgeleid om uit verschillende voorwerpen ( 5 stuks ) met verschillende menselijke luchten een voorwerp uit te sorteren waaraan de lucht zit van een bepaalde persoon ( verdachte ).

- Puinzoeken A
Dit zijn honden die speciaal zijn opgeleid om bedolven slachtoffers in een rampgebied op te sporen. Bij deze oefening moet de hond twee slachtoffers welke onder het puin bedolven zijn op sporen en verwijzen.


Noot voor de redactie,