Gemeente Binnenmaas

Drie maanden overlast Haringvlietbrug

Rijkswaterstaat voert vanaf volgende maand bijna drie maanden lang werkzaamheden uit aan de Haringvlietbrug. Behalve het wegverkeer ondervindt ook het scheepvaartverkeer daarvan hinder. De brug wordt vanaf 5 september volledig gerenoveerd; onder meer wordt het wegdek vernieuwd en worden de slagbomen en verlichting vervangen. Ook het technische gedeelte van de brug wordt gedeeltelijk vernieuwd. Door gebruik te maken van een verplaatsbare middenberm denkt Rijkswaterstaat de hinder voor het wegverkeer te kunnen beperken. Schepen hoger dan 13,5 meter moeten omvaren, omdat de brug niet kan worden geopend. Gedurende de werkzaamheden zijn in totaal drie rijstroken beschikbaar. Door de verplaatsbare middenberm krijgt het verkeer in de drukste richting de beschikking over twee rijstroken. Tijdens de ochtendspits zijn er twee rijstroken vanuit het zuiden in de richting Rotterdam. In de loop van de dag wordt de middenberm omgezet, zodat er in de avondspits twee rijstroken zijn van Rotterdam naar het zuiden.

Parallelbaan

Vanaf de vrijdagavondspits blijven er twee rijstroken naar het zuiden. Op zondagmiddag wordt de middenberm verplaatst om het verkeer in de richting Rotterdam van twee rijstroken te voorzien. Doordat de parallelbaan tijdens de werkzaamheden voor het snelverkeer wordt gebruikt, kan het langzame verkeer daarvan geen gebruik maken. (Brom)fietsers worden met een pendelbus overgezet van de ene naar de andere kant van de brug. Landbouwverkeer kan minimaal twee keer per dag op vastgestelde tijdstippen onder begeleiding in colonne over de brug.

Rijkswaterstaat biedt in samenwerking met Arriva alternatief vervoer aan in de vorm van de Haringvlietactiekaart. Reizigers kunnen hiermee tegen gereduceerd tarief gebruik maken van buslijnen tussen Oude Tonge en Rotterdam. Het was de bedoeling dat de brug vorige zomer al zou worden gerenoveerd, gelijktijdig met het werk in de Heinenoordtunnel. ,,Het verkeer kon beter door de zure appel heenbijten en er dan jaren verzekerd van zijn dat daar geen werkzaamheden meer plaatsvonden. Maar we hadden toen niet voldoende mankracht en materieel. Vandaar dat we de renovatie van de Haringvlietbrug een jaar hebben uitgesteld, aldus woordvoerster Marian van den Akker van Rijkswaterstaat.

Bron: www.ad.nl

gemeentehuis
Sportlaan 22
3299 XG Maasdam

postadres
Postbus 5455
3299 ZH Maasdam

telefoon
078 - 676 44 33

fax
078 - 676 19 58

e-mail
gemeente@binnenmaas.nl