Ingezonden persbericht


Persbericht

Diemen, 22 augustus 2008

Inschrijving Generali VB Innovatieprijs sluit op 5 september 2008

Generali hecht grote waarde aan het stimuleren van innovatie binnen de intermediaire verzekeringsbranche en organiseert en financiert daarom ook dit jaar weer de innovatieprijs. De prijs is bestemd voor reeds geïmplementeerde innovaties en innovaties in ontwikkeling. Op www.Generali-VB- Innovatieprijs.nl staat uitgebreide informatie en het aanmeldingsformulier. Intermediairs kunnen zich met hun innovaties nog aanmelden tot 5 september 2008.

Innovaties gezocht
Ook voor dit jaar bestaat de wens bij de jury dat nog meer intermediairs zich met hun innovaties aanmelden. Bij innovaties in de financiële dienstensector gaat het dan niet alleen om baanbrekende uitvindingen. Het gaat juist ook om slimmere vormen van bedrijfsvoering en dienstverlening aan klanten en het op een andere wijze inspelen op de ontwikkelingen in de markt. Het gaat hierbij niet alleen om reeds geïmplementeerde innovaties. Ook innovaties in ontwikkeling kunnen meedingen.

Genomineerden en winnaars kunnen mooi prijzengeld en veel aandacht tegemoet zien Ook dit jaar weer zal de pers veel aandacht besteden aan genomineerden en de winnaars. De ervaring leert dat door deze aandacht een extra stimulans ontstaat om de innovatie verder te ontwikkelen. Er zijn twee prijzen te winnen; de Innovatieprijs voor de beste, geïmplementeerde innovatie en de Aanmoedigingsprijs voor de beste innovatie nog in ontwikkeling. Het prijzengeld is 7.500,- voor de Generali VB Innovatieprijs en 2.500,- voor de Generali VB Aanmoedigingsprijs.

Innovatieprijs 2008 uitgereikt tijdens Verzekeringsbranchedag Generali organiseerde vorig jaar samen met Het Verzekeringsblad (VB) de ISI Generali Innovatieprijs 2007. Hiermee werd de ISI Innovatieprijs 2006 voortgezet, die als gevolg van de afronding van het ISI-project een eenmalig karakter dreigde te krijgen. Ook dit jaar wordt de prijs, die verder gaat onder de naam Generali VB Innovatieprijs, uitgereikt tijdens de VerzekeringsBranchedag. Deze dag is dit jaar op 20 november in Apeldoorn.

Onafhankelijke jurering
De jury wordt gevormd door vertegenwoordigers uit de wetenschap en de verzekeringsbranche. Dit jaar is de voorzittersrol voor de derde maal in handen van prof. dr. M.W. de Jong, Algemeen Directeur van het Telematica Instituut. Prof. dr. W.F. van Raaij, hoogleraar Economische Psychologie aan de Universiteit van Tilburg, vertegenwoordigt naast hem de wetenschap. Vanuit de branche nemen in de jury zitting de voorzitter van de NVA de heer Bob Veldhuis, de NBVA mr. Rob Groenemeijer en de NVGA mr. Toine Beljaars. Tot slot hebben in de jury zitting heer Taco Morelisse, MBA, CEO van Kluwer en de heer Freek Wansink, algemeen directeur van Generali verzekeringsgroep. Innovaties voorleggen aan de jury kan nog tot vrijdag 5 september.

Over Generali
Generali verzekeringsgroep nv is sinds 1870 actief op de Nederlandse verzekeringsmarkt. In die ruim 135 jaar is Generali uitgegroeid tot een vooraanstaande pensioen- en inkomensverzekeraar voor ondernemers, ondernemingen en particulieren. In het belang van een optimale dienstverlening werkt zij daarbij samen met het professionele intermediair. Generali onderscheidt zich door een persoonlijke service, betrokken opstelling en accurate administratie. De ruim 450 deskundige medewerkers bepalen het succes van de organisatie. Generali maakt als zelfstandige en solide verzekeraar deel uit van de wereldwijd opererende Generali Group. Eén op de vier Europeanen heeft ten minste één verzekering ondergebracht bij de Generali Group. Meer informatie over Generali vindt u op: www.generali.nl