Nederlandse Spoorwegen

2 september 2008

Met de trein naar de Wereldhavendagen

NS, RET en Stichting Wereldhavendagen Rotterdam brengen alles-in-één kaartje uit

Op 5, 6 en 7 september vindt de 31 editie van de Wereldhavendagen plaats in Rotterdam. Speciaal voor dit evenement brengen NS, RET en de Stichting Wereldhavendagen Rotterdam ­ net als vorig jaar ­ samen een handig alles-in-één kaartje uit: het "Retourtje Wereldhavendagen".

Met het "Retourtje Wereldhavendagen" kunnen klanten van elk station in Nederland naar station Rotterdam Centraal reizen. Daarbij hebben klanten gelijk een retourtje Metro Wereldhaven, dit kaartje is geldig in de metro op het traject station Rotterdam Centraal ­ station Wilhelminaplein. Ook inbegrepen is een enkele reis met de Pendelboot Wereldhavendagen. Deze pendelboot vaart tussen de Kop Wilhelminapier (bij hotel New York), Willemskade en Parkkade.

Het "Retourtje Wereldhavendagen" is op zaterdag 6 en zondag 7 september verkrijgbaar op alle stations in Nederland via de Tickets & Servicebalie en via de kaartautomaten met aanraakscherm, onder de knop Acties. Bezoekers van de Wereldhavendagen betalen voor het alles-in-één kaartje 15. Klanten die al een treinkaartje hebben, kunnen voor 4 het metrokaartje en het kaartje voor de Pendelboot aanschaffen. De kaartjes zijn één dag geldig (op 6 of 7 september).

Het thema van de Wereldhavendagen is dit jaar `Groen Licht voor de Haven'. Dit thema sluit aan bij het Rotterdam Groenjaar 2008. Maar Groen Licht staat ook voor een goede bereikbaarheid van de haven en een duurzame haven. Het "Retourtje Wereldhavendagen" sluit hier naadloos bij aan. In het programma van de Wereldhavendagen 2008 zullen 'groene onderdelen' tot uiting komen in het aanbod van excursies, demonstraties en kadepresentaties.

Meer informatie over de treinreis naar de Wereldhavendagen kunnen reizigers inwinnen via www.ns.nl en 0900 - 9292 ( 0,70 per minuut). Op www.wereldhavendagen.nl is meer informatie over de Wereldhavendagen te vinden.

Noot aan de redactie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Nancy Mulder, Persvoorlichting NS, telefoon: 06 - 55743908. NS
NS is in Nederland de grootste reizigersvervoerder op het spoor. De treinen van NS houden Nederland mobiel. Per dag bereiken ruim 1,1 miljoen NS-klanten hun bestemming zonder files of parkeerproblemen. De elektrische treinen van NS zijn een zeer energie- en klimaatvriendelijk vervoermiddel met een lage CO2-uitstoot, terwijl de gemiddelde kilometerprijs lager is dan de variabele autokosten. Op de 379 stations biedt NS een scala aan voorzieningen om de reizigers van dienst te zijn.

NS Reizigers verzorgt het vervoeren van de reizigers en de informatie en service op de stations en in de treinen. NS Poort ontwikkelt, beheert en exploiteert de stations(gebieden) in Nederland, zodanig dat dit aangename en levendige plekken zijn om te verblijven, werken, wonen, winkelen en recreëren. NedTrain zorgt voor de treinen van NS: van schoonmaak tot technisch onderhoud en schadeherstel. Strukton is actief in aanleg en onderhoud van railinfrastructuur en in bouwactiviteiten in Europa. NS Hispeed verbindt Nederland met het hart van belangrijke Europese steden. De hogesnelheidstreinen Thalys en ICE en de Internationale Intercity's zijn een slim en duurzaam alternatief voor vliegtuig en auto op afstanden tot 600 kilometer. NedRailways benut de kansen van de Europese vrije spoormarkt, bijvoorbeeld door samen met de Britse onderneming Serco spoorwegconcessies in het Verenigd Koninkrijk te exploiteren.

NS deelt het spoorwegnet ­ het drukst bereden van Europa ­ met ruim 30 andere partijen. ProRail deelt de capaciteit op de rails toe en zorgt verder voor de Railverkeersleiding en het beheer en onderhoud van het spoorwegnet.


---- --