Gemeente Maastricht

Jubileumcongres Zuid-Limburg als holding

Onder deze titel organiseert de Kring Zuid-Limburg van de Vereniging van Gemeentesecretarissen, bij gelegenheid van haar 60-jarig bestaan, een jubileumcongres.

Met welke ontwikkelingen heeft en krijgt Zuid-Limburg te maken ? Welke kansen en mogelijkheden biedt dit ? Hoe ontwikkelt ons imago zich ? Hoe kijken ondernemend Nederland en de Euregio naar Zuid-Limburg ? Wat betekent dit voor de samenwerking tussen overheden onderling en voor die tussen overheidsinstellingenden en semi-publieke en private partijen ? Wat is daarbij de rol van 'de overheid': de provincie, de gemeenten in het algemeen en de gemeentesecretaris in het bijzonder ?

Onder het inspirerend dagvoorzitterschap van Jan Schrijen, oud-burgemeester van Venlo en voorzitter van waterschap Roer en Overmaas, stellen verschillende gerenommeerde sprekers zich in hun inleidingen deze en andere daarmee samenhangende vragen. Zo belichten onder meer Wim Ortjens, directeur stichting Branding Zuid-Limburg, Adjiedj Bakas, trendwatcher, Jan Smeets, directeur bureau Pinkpop, en Hub Meijers, oud-burgemeester van Onderbanken en voorzitter van de Ontwikkelingsmaatschappij Parkstad Limburg, het congresthema vanuit hun eigen invalshoek

Het jubileumcongres "Zuid-Limburg als holding" wordt op vrijdag 5 september 2008 vanaf 13.00 uur georganiseerd in La Bonbonnière in Maastricht. De deelnemersbijdrage bedraagt ¤ 45,- te voldoen via storting van het bedrag op gironummer 2960701 t.n.v. VGS kring Zuid-Limburg.

Voor meer informatie :

Secretariaat VGS
tel 046 443 92 92
fax 046 443 92 24
info@schinnen.nl