Evangelische Omroep

Hilversum, 2 september 2008

Groeien haren sneller als je ze knipt?
Feiten en Fabels rondom gezondheid

Op uw gezondheid, 5 september , 19.55 uur, Nederland 2

Vanavond in Op uw gezondheid neemt presentator Bert van Leeuwen weer een aantal feiten en fabels rondom gezondheid onder de loep. Is de listeriabacterie een groot gevaar voor onze volksgezondheid? Vorige week overleden er in Canada vijftien mensen door een listeria besmetting, nadat zij vleeswaren hadden gegeten afkomstig uit een vleeswarenfabriek. Hoe groot is de kans dat zoiets ook in Nederland gebeurd? Op uw gezondheid heeft een aantal producten laten onderzoeken op deze gevaarlijke bacterie. Mark Offerhaus van EBI, een bedrijf dat zich bezig houdt met voedselveiligheid, legt uit hoe de Nederlandse voedselindustrie omgaat met het listeria probleem en of een listeriabesmetting in de toekomst voorkomen kan worden.

Beweging
We bewegen te weinig en eten teveel. Elke week een paar uur naar de sportschool is voor heel vele mensen een stap te ver. Sporten kost veel tijd en 'geen tijd om te sporten' is een veelgehoord excuus. Op uw gezondheid test een fitnessmethode die belooft dat je in 8 minuten net zoveel resultaat bereikt als met een uur training in de sportschool.

Groeien haren sneller als je ze knipt?
Kijkers kunnen vanavond hun mening geven over de bewering dat haren sneller groeien als je ze vaak knipt. Een dermatoloog geeft het enige echte antwoord.

Minister Klink van Volksgezondheid moet binnenkort beslissen of commerciële bodycheck klinieken een vergunning krijgen om zich ook in Nederland te vestigen. In de studio vanavond een discussie met Eddy van Heel, eigenaar van Prescan en Huisarts Jettie Bont, Bestuurslid Landelijke Huisartsenvereniging.


---

Noot voor redactie,

Evangelische Omroep