Gemeente Maastricht

Zwembad in Geusseltpark: tekenwedstrijd voor alle kinderen

De voorbereidingen voor de bouw van het nieuwe zwembad in het Geusseltpark zijn in volle gang. Het ontwerp voor het zwembad wordt momenteel voorbereid door Koppert en Koennis Architecten uit IJsselstein. Het gaat om een groot zwembad met binnen- en buitenbad waarbij duurzaamheid en bereikbaarheid voorop staan.

Onlangs is het nieuwe schooljaar weer begonnen. Dit valt samen met de start van het ontwerpen van het nieuwe zwembad. De kinderen uit Maastricht en regio zijn een belangrijke doelgroep. Daarom heeft wethouder Luc Winants tijdens het startevent van de 'herinrichting Geusseltpark' op 25 juni de kinderen uitgenodigd om mee te doen aan een tekenwedstrijd.

Wethouder Winants: "Ik zie ze als onze zwembadspecialisten bij uitstek!". Aanstaande vrijdag, 5 september, introduceert wethouder Winants in Basisschool Amby deze tekenwedstrijd met als thema 'Zwembad in het Geusseltpark'. Bij de school in Amby wordt hij door leerlingen ontvangen en in de aula van de school licht hij de tekenwedstrijd aan alle leerlingen toe en gaat met hen in gesprek.

Alle scholen in de gemeenten Maastricht, Meerssen, Margraten en Eijsden hebben onlangs voor hun leerlingen een uitnodiging, met bijbehorende tekenmateriaal, ontvangen om mee te doen aan de tekenwedstrijd. De tekeningen leveren aanvullende ideeën op die meegenomen kunnen worden in het ontwerp. De leerlingen met de mooiste tekeningen winnen een prijs, en ook de klas met de mooiste tekening. Een jury waaraan ook het architectenbureau deelneemt, selecteert de mooiste tekeningen. In de week van 20 oktober vindt de prijsuitreiking in kasteel Geusselt plaats.