Politie Noord- en Oost Gelderland

|Apeldoorn - Fietser raakt gewond | |
Een 52-jarige fietser uit Apeldoorn raakte donderdag 4 september gewond na een aanrijding. De man had rugklachten en werd overgebracht naar het ziekenhuis.

Het ongeval gebeurde rond 06.50 uur op de kruising Reeenlaan / Zwolseweg. Een 32-jarige automobiliste uit Apeldoon zag op de kruising de fietser over het hoofd met een aanrijding als gevolg. De fietser kwam hierbij ten val en liep hierbij rugletsel op. Hij is met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

|     |Apeldoorn - Boetes bij controles                          |
De politie in Apeldoorn heeft donderdag 4 september op verschillende locaties verkeerscontroles gehouden. Hierbij vielen in totaal 35 bekeuringen voor onder andere het niet dragen van de autogordel.

Gecontroleerd werd op de Talingweg en de Regentesselaan in Apeldoorn. Op de Talingweg werden 16 bestuurders bekeurd voor het niet dragen van de autogordel. Op de Regentesselaan werd bekeurd voor de volgende zaken: 4x niet kunnen tonen rijbewijs, 13x niet dragen van de autogordel, 1x niet handsfree telefoneren en 1x verlopen APK.

EINDE BERICHTEN

-----------------------
(

(


---- --
|Apeldoorn - Extra politietoezicht rond scholen in Noordoost | | Het politieteam van het stadsdeel Noordoost, zal vanaf komende maandag 5 september extra toezicht en controles houden bij de basisscholen.

Het gaat daarbij vooral om het halen en brengen van de kinderen door ouders of verzorgers. De politie let bij de controles vooral op het gebruik van de gordel, kinderzitjes, het parkeren op de stoep en op oversteekplaatsen bij de school en de snelheid, die doorgaans in de 30-km zones, niet boven de 30 km mag uitkomen. Nu de 15 basisscholen in het stadsdeel weer van start zijn gegaan krijgt de veiligheid van de kinderen rond de scholen en op de routes naar de scholen extra aandacht van de politie. Het politietoezicht is ook al zo veel mogelijk via de scholen aan de ouders bekend gemaakt. De controles worden steekproefsgewijs verdeeld over de 15 basisscholen. Het politieteam Noordoost kiest elke maand een verkeersthema waar extra aandacht naar uit gaat. Deze maand september zijn dat de gordels en de kinderzitjes. Kwetsbaar

"Of ze nu lopend gaan, op de fiets of worden gebracht met de auto. De veiligheid van kinderen in het verkeer is helaas niet vanzelfsprekend, ze zijn uiterst kwetsbaar. De gordel of een kinderzitje voorkomt geen ongeval, maar zorgt er wel voor dat de kans op ernstig letsel bij ongevallen aanzienlijk minder is.", aldus Ali Sezer één van de wijkagenten in stadsdeel Noordoost. Onderzoek heeft uitgewezen, dat een gordel dragende automobilist of passagier die voorin de auto zit, 40 procent minder kans heeft om dodelijk gewond te raken bij een botsing. "Ook bij de korte ritjes, zoals bij het halen en brengen van de schoolkinderen, is het gebruik van de gordel of kinderzitje belangrijk. Een kind dat 'los' op de achterbank zit, kan tijdens een noodstop bij 20 kilometer per uur al tegen de voorruit worden geslingerd met alle gevolgen van dien, zo legt de wijkagent uit.

Informatie over het juiste gebruik van gordels en goedgekeurde kinderzitjes kunt u vinden op de site van www.kinderzitje.nl -----------------------
(

(


---- --
|Apeldoorn - Tweetal verdacht van 12 woninginbraken | | Twee Apeldoorners van 18 en 20 jaar oud, worden verdacht van meerdere misdrijven, waaronder 12 woninginbraken, diefstal, heling en verduistering van een drietal bromfietsen en één winkeldiefstal.

Behalve de winkeldiefstal die in Twello plaats vond, pleegden de mannen de inbraken en diefstallen op uiteenlopende locaties in Apeldoorn, waaronder woningen aan de Venkelstraat, Beeldhouwershoeve, De Terassen, Gentiaanstraat, Houtsingel, Fahrenheidstraat en Morellenlaan.

De buit gemaakte goederen, waaronder sieraden, geld, laptops, LCD-toestellen en een digitale camera werden doorverkocht en kon door de politie - behalve twee bromfietsen - niet meer worden achterhaald.

Regenpijp
De meeste inbraken vonden overdag bij daglicht plaats. Opvallend is, dat de verdachten kans zagen om bij enkele woningen via de regenpijp en openstaand slaapkamerraam naar binnen te klimmen. In andere gevallen werd de toegang verkregen door een ruit te vernielen of glaslaten te verwijderen.

Het tweetal kon enkele weken geleden - dankzij een goed opgegeven signalement - kort na de melding van een poging tot inbraak in een woning aan de Salomonszegel, door de politie op de Sluisoordlaan worden aangehouden.

Een van hen had inbrekersgereedschap bij zich. Beiden bleken voor te komen op de lijst van veelplegers en werden voor nader onderzoek ingesloten. De politie heeft het onderzoek afgesloten. De beide verdachten zitten in afwachting van hun rechtszaak, in voorarrest.

-----------------------
(

(


---- --