Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Docenten Vrije School, Esloo Praktijkonderwijs en Hofstad Mavo Lyceum door naar de finale

Xavera, Jos en Jeroen strijden om de eretitel 'Haagse Docent van het Jaar 2008'

De docenten Xavera Hickendorff, Jos Alaerts en Jeroen van den Berg gaan door naar de finale van de Verkiezing van de Haagse Docent van het Jaar 2008. De jury koos hen uit de zes genomineerden als de grootste kanshebbers. Voor de finale maken ze een commercial over het leraarsberoep.

Deze commercials worden vertoond op 'Voor de klas', de vrolijke oriƫntatiemarkt voor scholieren uit de bovenbouw havo en vwo van scholen in Den Haag en omgeving, waarop ze informatie krijgen over lerarenopleidingen. 'Voor de klas' vindt plaats op vrijdagmiddag 3 oktober in Theater aan het Spui. . Wethouder Sander Dekker (Onderwijs) van de gemeente Den Haag zal de winnaar van de Verkiezing bekendmaken en de prijs uitreiken: een mooie Award en een verwenarrangement in het Kurhaus voor twee personen.

Wie zijn de finalisten?
De finalisten zijn door de leerlingen van hun school voorgedragen. Ze kwamen als eerste uit de bus in een voorronde op hun school. Dit zijn scholen die uiteenlopende vormen van onderwijs aanbieden. Xavera Hickendorff is docente theorievakken, arbeidssimulatie, leerlingcoach en stagebegeleidster op Esloo Praktijkonderwijs. Jos Alaerts is docent wiskunde op de Vrije School Den Haag. Jeroen van den Berg is docent drama en muziek op Hofstad Mavo. De verkiezing wordt georganiseerd door De Rode Loper, een samenwerkingsverband van 41 middelbare scholen in Den Haag en omgeving. De Rode Loper organiseert deze verkiezing mede in opdracht van de Gemeente Den Haag. Juryvoorzitter is gemeenteraadslid David Rietveld (GroenLinks).

Positief imago
De Rode Loper rekent erop dat deze verkiezing bijdraagt aan een positief imago van het leraarsberoep en leerlingen inspireert om zelf ook te kiezen voor een loopbaan in het onderwijs. De Rode Loper heeft ook een virtueel stagebureau ingericht voor studenten aan de lerarenopleidingen. Er wordt een tekort van 190 (2012) en 380 (2015) leraren voorzien op de vo-scholen in Den Haag, Rijswijk en Leidschendam-Voorburg. Het integrale plan van aanpak van De Rode Loper is te downloaden van www.derodeloper.nu

Den Haag, 5 september 2008

---

Noot voor de redactie,