Ingezonden persbericht

DUBBEL KERMIS IN VOLENDAM
VOLENDAMMER ARTIESTEN DOMINEREN HITLIJSTEN

De jaarlijkse Volendammer kermis is een begrip ook ver buiten de dorpsgrenzen. Dit jaar echter viert Volendam, en in het bijzonder een fors aantal artiesten uit het bewuste dorp, een wel heel bijzonder kermisfeest. Vandaag, vrijdag 5 september, domineren zij namelijk de verse hitlijsten.

JAN SMIT
Het vorige week vrijdag gepresenteerde nieuwe album "Stilte In De Storm" van Jan Smit komt verpletterend op de eerste plaats binnen in de Album Top 100. Daarmee geeft de 22-jarige zanger/componist een duidelijk signaal af: hij is helemaal terug! Het reeds met dubbelplatina bekroonde album weet de weg naar de consument zonder moeite te vinden, inmiddels zijn er ruim 150.000 exemplaren verkocht. Smits huidige single "Stilte In De Storm" profiteert mee van de enorme hoeveelheid aandacht rond Jan en stijgt weer omhoog naar nr. 10 in de singlelijst! Zijn concertreeks Jan Smit Komt Naar Je Toe Tour gaat op 9 oktober in de Arnhemse Rijnhal van start.

NICK & SIMON
De nieuwste hitsingle "Hoe Lang?" van het razendpopulaire duo stoot deze week door naar de nummer 1 positie in de Single Top 100. Daarmee tonen ook zij aan zonder moeite in de eredivisie van de Nederlandse artiesten mee te kunnen spelen. Hun vorig jaar september verschenen album "Vandaag" staat nog steeds hoog in de album charts, deze week op nr. 5. Op 10 oktober verschijnt hun eerste DVD "Altijd Dichtbij - Live In Concert".

3JS
De gloednieuwe single van 3JS "Hou Van Mij" maakt deze week een keiharde binnenkomer in de singlelijst op nummer 4 en is daarmee hun derde opeenvolgende top 10 hit. Het sterk aan populariteit groeiende trio geeft met "Hou Van Mij" een ijzersterk visitekaartje af voor hun op 10 oktober te verschijnen album "Kamers Van M'n Hart".

MONIQUE SMIT
Deze week startte de promotie rond de op 12 september te verschijnen nieuwe single "Vrouwenalfabet" van Monique Smit. Met haar goedlopende debuutalbum "Stel Je Voor" levert zij hiermee, na "Wild"en "Blijf Je Vanavond", een derde troefkaart af. Vanaf zaterdag 6 september is zij weer wekelijks op de buis te zien als presentatrice van het populaire 'Kids Top 20' bij Z@pp op Nederland 3.

DE ZOMER VOORBIJ
Met de tweede reeks afleveringen van het televisieprogramma 'De Zomer Voorbij', dat gepresenteerd wordt door Jan Smit, beleven Jan en zijn muzikale dorpsgenoten Nick en Simon en 3JS -aangevuld met diverse gasten- weer doldwaze avonturen tijdens hun omzwervingen langs de Spaanse kust. De eerste aflevering, die zondagavond te zien was, scoorde enorm goed en was die avond het best bekeken programma op Nederland 3! Zondag 7 september om 21.30 uur op Nederland 3 volgt de tweede aflevering van de serie.

Wegens de Kermis festiviteiten is Volendam Music gesloten voor commentaar. Inlichtingen via Artist & Company (023 - 5423246).

---- --