Time : 14:23:03
Date : 05 September 2008
Sender Name: Vlaamse Liga Gehandicaptensport vzw

Persbericht:

Prinses Astrid op bezoek bij het Belgian Paralympic Team

Vrijdag 5 september is Prinses Astrid in Beijing aangekomen. Zij zal het Belgian Paralympic Team in het Paralympisch Dorp ontmoeten en aanwezig zijn op de openingsceremonie. De volgende dagen zal Prinses Astrid de Belgische atleten aanmoedigen tijdens
verschillendewedstrijden.

Zaterdag 6 september vindt de openingsplechtigheid van de Paralympische Spelen te Beijing plaats. De Paralympische Spelen zijn het topevenement voor sporters met een handicap en de tweede grootste sportmanifestatie ter wereld. 4.000 atleten uit 142 landen nemen hieraan deel. Zij behaalden allen de strenge selectiecriteria, het resultaat van jarenlange training, voorbereiding en toptalent.

Belgian Paralympic Team

De Belgische Paralympische delegatie bestaat uit 20 atleten, die in zeven sporten uitkomen: atletiek, goalbal, tafeltennis, rolstoeltennis, wielrennen, zwemmen en paardrijden. Deze laatste discipline vindt echter niet in Beijing maar wel in Hong Kong plaats.

De Belgische delegatie is reeds sinds zondag 31 augustus in Beijing. Zij hebben een week de tijd gehad om te acclimatiseren en de vliegreis te verteren. De sfeer binnen het Belgisch Team is prima en de atleten kijken vol vertrouwen uit naar de start van de competitie op zondag 7 september.

De eerste atleten die voor België aantreden zijn zwemmer Kevin Lambrechts, tafeltennissers Marc Ledoux, Mathieu Loicq en Nico Vergeylen en het goalbalteam dat de spits afbijt.

Mediabelangstelling

Deze Paralympics kunnen op zeer grote internationale mediabelangstelling rekenen. Niet minder dan 6.000 journalisten, televisieteams en fotografen zullen de Spelen verslaan. Heel wat landen hebben dagelijks rechtstreekse uitzendingen vanuit Beijing. Zo zal ondermeer de BBC de openingsceremonie integraal uitzenden. De Belgische supporters zullen in de VRT - journaals op radio en televisie de prestaties van de Belgen kunnen volgen.

En natuurlijk is er de website van het Belgian Paralympic Committee: www.supporterparalympics.be waarop men alle uitslagen, wedstrijdverslagen, commentaren kan lezen.

Het Belgian Paralympic Team hoopt alvast dat zoveel mogelijk mensen massaal voor hen zullen supporteren en dat de Belgische media uitgebreid aandacht zal besteden aan hun prestaties.

Koninklijke aanwezigheid

Vrijdag 5 september is Prinses Astrid in Beijing aangekomen. Zij zal de dag van de openingsplechtigheid het Belgian Paralympic Team in het Paralympisch Dorp ontmoeten en met hen lunchen. De volgende dagen zal Prinses Astrid de Belgische atleten aanmoedigen tijdens verschillende wedstrijden.


---- Einde persbericht---

Aanvang ceremonie: 14u08
Drager van de Belgische vlag: Nico Vergeylen
België komt als 11e land het stadion binnen

Voor informatie
Persverantwoordelijken
Stef Dehantschutter (in Beijing), dehantschutter.stef@gmail.com, +86 135 22 26 76 57
Veerle Wouters (in Vlaanderen), veerle.wouters@vlg.be, +32 474 63 83 04
Jonathan Libert (in Wallonië), jonathan.libert@handisport.be, +32 71 48 99 90

URL: http://www.supporterparalympics.be