Gemeente Dordrecht


Koninklijke Onderscheiding voor Ger Hüsen

Donderdag 4 september wordt het 125-jarig bestaan van de Dordrechtsche Football Club (D.F.C.) gevierd met een receptie. Bij die gelegenheid reikt burgemeester R.J.G. Bandell aan de heer Gerrit Slingeland Hüsen de versierselen uit behorende bij de benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Ger Hüsen, ook wel Mister D.F.C. genoemd, is op zijn vijftiende begonnen als jeugdvoetballer bij D.F.C. Later is hij in het eerste elftal gaan spelen, wat over zijn capaciteiten als voetballer genoeg zegt. In 1970 werd hij bestuurslid en later secretaris. Thans is hij vice-voorzitter. Bij 'Nar Veure' de carnavalsvereniging van DFC is hij een aantal jaren opper en prins ('Krommediek') geweest., maar ook voorzitter. Bij de jaarlijkse reünie van Oud-D.F.C. geeft hij op humoristische wijze terugblikken van veertig jaar . Dit doet hij al zo'n zevenentwintig jaar. Voor het clubblad is hij vele jaren redacteur geweest. Ook nam hij de public relations voor zijn rekening. De laatste tijd heeft hij zich ingespannen voor het jubileumboek van de op zes na oudste voetbalclub van Nederland. Burgemeester R.J.G. Bandell reikt de Konink
lijke
Onderscheiding uit op donderdag 4 september 2008 om 20.00 uur in de sportzaal van het D.F.C. complex aan de Reeweg Oost.

Datum
4 september 2008

Redactie
Mevrouw A.M.J. Zwaan-Schijvens
Kabinetszaken
T (078) 639 89 17