NOC*NSF


Arnhem, 5 september 2008

Nog 1 dag tot Beijing!

Paralympiër De Hoogh kandidaat voor AtletenCommissie

Oud Paralympisch zwemmer Joost de Hoogh is kandidaat in de verkiezing voor nieuwe leden voor de Atletencommissie van het Internationaal Paralympisch Comité (IPC).

De IPC Atletencommissie vormt de gezamenlijke stem van de Paralympische sporters. De IPC Atletencommissie is samengesteld uit negen Paralympische sporters, die gekozen zijn voor een periode van vier jaar. Tijdens de Paralympische Spelen Beijing 2008 kan er van 4 tot en met 15 september gestemd worden op de kandidaten. Stemgerechtigd zijn alle Paralympische deelnemers in Beijing.

Tot en met de huidige Spelen heeft de Nederlander Rutger Sturkenboom zitting gehad in de IPC Atletencommissie. Na een periode van vier jaar loopt zijn lidmaatschap af. Hij is momenteel voorzitter van de Election Task Force, verantwoordelijk voor de verkiezingen van de nieuwe leden van de atletencommissie van het IPC. NOC*NSF en haar Atletencommissie ziet graag een Nederlandse sporter actief in deze belangrijke internationale commissie, en is daarom verheugd dat het Nederlands Paralympisch Comité in Joost de Hoogh een goede kandidaat heeft gevonden. Hij strijdt met dertien andere kandidaten voor een van de zes vrijgekomen plaatsen. Bij de sluitingsceremonie op 17 september worden de nieuwe leden gepresenteerd.

Joost de Hoogh heeft als vrije slag- en wisselslagzwemmer meegedaan aan de Paralympische Spelen van Atlanta 1996, Sydney 2000 (brons op de 400m vrije slag) en Athene 2004. Momenteel is hij werkzaam als research en development engineer.
-----------------------

Nederlands Olympisch Comité
Nederlandse Sport Federatie
Papendallaan 60
Postbus 302
6800 AH Arnhem
Telefoon (026) 4834400
Telefax (026) 4821245


---- --