Ingezonden persbericht


Chris van der Drift voor A1GP-test naar Donington Park

ROTTERDAM - 5 september 2008 - Autocoureur Chris van der Drift kruipt komende dinsdag voor het eerst achter het stuur van de gloednieuwe Ferrari aangedreven A1GP-bolide. Op het Britse Donington Park zal de 22-jarige Rotterdammer de eerste meters voor de Nieuw-Zeelandse equipe afleggen. Aanvankelijk zou er 19 augustus al getest worden, maar de testsessie ging niet door omdat niet alle auto's gereed waren.

Van der Drift, die naast de Nederlandse ook in het bezit is van de Nieuw-Zeelandse nationaliteit, is al wel bekend met de A1 Grand Prix. Op het Britse Brands Hatch stelde de snelle rijder in het finaleweekend van seizoen 2007 / 2008 de wagen af voor destijds racecoureur Jonny Reid. Chris liet een sterke indruk achter door in beide 'rookie sessies' de beste tijd te noteren.

Na drie succesvolle jaren breekt er voor de A1 Grand Prix een nieuw tijdperk aan. Vanaf komend seizoen worden gelijkwaardige nieuwe auto's en 600 pk sterke motoren van het merk Ferrari ingezet. De bolide is gebaseerd op de F2004 waarmee zevenvoudig Formule 1 wereldkampioen Michael Schumacher grote successen boekte. Maar omdat de ontwikkeling van de auto's enige vertraging opliep, vinden de eerste collectieve testsessies pas op 9 september plaats. Drie dagen lang kunnen alle teams de nodige kennis opdoen om voorbereid aan de start van het seizoen te verschijnen. In het weekend van 5 oktober barst het geweld los op Circuit Park Zandvoort.

Chris van der Drift racet momenteel voor het Italiaanse JD Motorsport in de International Formula Master, waar hij op dit moment na vijf zeges met dertien punten het kampioenschap leidt. De klasse rijdt in het voorprogramma van het FIA Wereldkampioenschap Toerwagens (WTCC) waarbij de 250 pk sterke eenzitters snellere rondetijden dan de Formule 3 kunnen produceren. Het competitieve kampioenschap telt in totaal zestien races en de winnaar mag testen bij het Honda Racing Formule1-team.

"Ik kan niet wachten om in de nieuwe A1GP-bolide te springen", zei Chris van der Drift. "Het zal een gave ervaring worden omdat de auto veel sneller is en van een nog hoger niveau. Ik wil een goede bijdrage leveren aan het team door zoveel mogelijk kennis te verzamelen. Daarbij voel ik mij natuurlijk enorm vereerd om hiervoor gevraagd te worden. Ik ga mijn uiterste best doen, want wie weet ligt er meer in het verschiet."

Chris wordt ondersteund door: Racing Pool, National Meats Ltd, BMW Ekris, Arai Helmet en Oakley.

Chris van der Drift strijdt mee om de F1 Driven Dutch Racedriver of the Year award, een initiatief van Force India F1 mede-eigenaar Michiel Mol. Onder leiding van Mol zal een ervaren jury het hele jaar de raceactiviteiten van acht getalenteerde Nederlanders volgen, onder hen ook Van der Drift. Autosportliefhebbers kunnen iedere ronde op Chris stemmen via www.f1driven.com of SMS "CHRIS" naar 1008 (¤1,50 per sms). Stemmers maken kans op diverse prijzen, waaronder een reis naar een Grand Prix in Europa.

--