Politie Twente

Nagekomen persbericht Politie Twente 5 september 2008

Rosita de Vries: 053-4555588

Wildbeheerder met verboden vangmiddelen aangehouden

Holten

Donderdag 4 september heeft de politie Twente in samenwerking met de wildbeheerders van de Holterberg (Sallandse Heuvelrug), een 51-jarige collega wildbeheerder aangehouden omdat hij verboden vangmiddelen in zijn bezit had en een deel reeds had uitgezet.

Politie en wildbeheerders (buitengewoon opsporingsambtenaren) van de Holterberg hadden sinds enige tijd het vermoeden dat de eenden in een bosperceel op de Holterberg gevoerd werden en troffen daar op woensdag 3 september eveneens een vangkooi met een lokvogel erin aan. Deze vangkooi was bestemd voor het vangen van roofvogels. Hierop werd gepost in de omgeving van deze vangkooi. Op donderdag 4 september omstreeks 16.00 uur werd een man op heterdaad betrapt bij het voeren van de eenden en het verwijderen van de vangkooi. De man, een 51-jarige wildbeheerder uit Holten, werd aangehouden en in zijn auto werden meerdere verboden vangmiddelen en gif gevonden. Hij wordt ook verdacht van het doden van een buizerd. In afwachting van de uitkomst van dit onderzoek zijn jachtakte en jachtwapens in bewaring genomen. (08-112153)

Bejaarde vrouw weet overval te voorkomen

Haaksbergen

Door het alert reageren van een 83-jarige vrouw en haar 59-jarige buurvrouw kon de politie Twente in Haaksbergen vrijdag 5 september een 23-jarige man aanhouden op verdenking van poging gewapende overval.

Op vrijdag 5 september omstreeks 12.15 uur ziet een 83-jarige bewoonster van de Pastoor Brandsmastraat dat een man voor haar woning staat en naar binnenkijkt. Als de man langs haar woning naar de achterzijde van de woning loopt doet ze snel haar achterdeur op slot. Dan ziet zij dat de man inmiddels een bivakmuts op heeft en een vuurwapen in zijn hand houdt. Als de gealarmeerde politie ter plaatse komt geeft zij een goed signalement van de man. Haar 59-jarige buurvrouw geeft de agenten zijn looprichting door. Al snel zien agenten de verdachte lopen en kunnen hem in een woning aan de Lijsterstraat aanhouden. De verdachte, een 23-jarige man uit Haaksbergen, is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (08-112484)

Bedrijfsongeval

Haaksbergen

Bij een bedrijfsongeval in een bouwbedrijf aan De Greune in Haaksbergen is een werknemer zwaar gewond geraakt en in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis.

Op vrijdagmiddag 5 september omstreeks 15.30 uur krijgt de politie het verzoek assistentie te verlenen bij een bedrijfsongeval aan De Greune. Ter plaatse blijkt een medewerker onder een prefab-wand terecht te zijn gekomen. Het slachtoffer, een 58-jarige man uit Haaksbergen, is zwaar gewond en in kritieke toestand per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Enschede. De arbeidsinspectie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.


---- --